En directe

Especial eleccions municipals 2023

PROGRAMES

"És habitual que pugin els preus sempre amb el canvi d'any"

Els preus regulats tornen a pujar. Aquest dimecres en el programa "APrimera Hora" de Ràdio Estel, hem parlat amb Eduard Arruga, president de laSocietat Catalana d'Economia…

2 gener 2019

Redacció

Comparteix

Els preus regulats tornen a pujar. Aquest dimecres en el programa "APrimera Hora" de Ràdio Estel, hem parlat amb Eduard Arruga, president de laSocietat Catalana d'Economia i vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics iSocials. Després de recordar que "és habitual que pugin els preus sempre amb canvi d'any", ha vaticinat "un creixement econòmic no gaire estable peraquest 2019, ja que farien falta reformes laboral i fiscal perincentivar l'economia i crear llocs de treball". La pujada del Salari MínimInterprofessional, anunciada pel Consell de Ministres del passat dia 21 de Desembrea Barcelona, " és positiva però no fa que pugui haver-hi més creixementeconòmic", segons Arruga.

El vicepresident del CEES ha comentat també que, a Catalunya, es notarà molt més el creixementeconòmic, ja que "els sous són més alts i els preus també", cosa que pot fer "que el creixement sigui una mica més elevat que la resta de l'estatespanyol". En aquesta línia, ha afegit que "l'expansió de l'economia depenen de les expectatives i de lesreformes que pugui dur a terme els diferents governs". La pujada delSalari Mínim Interprofessional, així com la de la contribució delsautònoms a la Seguretat Social, "farà que aquesta tingui millors ingressos i, pertant, pugui donar un millor servei".

D'altra banda Arruga ha destacat que, "amb el Brexit, l'economia d'Europa i del món en general no creixerà tampoc de forma regular,ja que factors com ara aquest o les diferents guerres comercials que vaginproduint-se no afavoreixen que hi pugui haver un creixement econòmicsostingut".

Pots tornar a escoltar l'entrevista i el programa sencer AQUÍ

Més actualitat

ESPECIAL MUNICIPALS 28-M: Segueix-les amb nosaltres!

Escolta els principals protagonistes, l'escrutini en directe i l'anàlisi dels resultats amb el programa especial de Pol Marsà

28 maig 2023

Redacció

Xavier Trias: "Si guanyo a Colau, una de les primeres coses que faré serà tornar a anar a dinar amb ella"

Xavier Trias, als estudis de Ràdio Estel

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona exigeix al Partit Popular que si volen parlar amb ell, primer li han de demanar perdó

26 maig 2023

Redacció

Robert Güerri: "No som davant una situació catastròfica com diu l'OMS, és només un missatge per no abaixar la guàrdia amb el coronavirus"

El doctor Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar assegura que ara es veuen més casos de Covid-19 perquè la grip ha marxat i el coronavirus "no té aquest perfil tan estacional"

25 maig 2023

Redacció