En directe

Sense distància

PROGRAMES

"És habitual que pugin els preus sempre amb el canvi d'any"

Els preus regulats tornen a pujar. Aquest dimecres en el programa "APrimera Hora" de Ràdio Estel, hem parlat amb Eduard Arruga, president de laSocietat Catalana d'Economia…

2 gener 2019

Redacció

Comparteix

Els preus regulats tornen a pujar. Aquest dimecres en el programa "APrimera Hora" de Ràdio Estel, hem parlat amb Eduard Arruga, president de laSocietat Catalana d'Economia i vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics iSocials. Després de recordar que "és habitual que pugin els preus sempre amb canvi d'any", ha vaticinat "un creixement econòmic no gaire estable peraquest 2019, ja que farien falta reformes laboral i fiscal perincentivar l'economia i crear llocs de treball". La pujada del Salari MínimInterprofessional, anunciada pel Consell de Ministres del passat dia 21 de Desembrea Barcelona, " és positiva però no fa que pugui haver-hi més creixementeconòmic", segons Arruga.

El vicepresident del CEES ha comentat també que, a Catalunya, es notarà molt més el creixementeconòmic, ja que "els sous són més alts i els preus també", cosa que pot fer "que el creixement sigui una mica més elevat que la resta de l'estatespanyol". En aquesta línia, ha afegit que "l'expansió de l'economia depenen de les expectatives i de lesreformes que pugui dur a terme els diferents governs". La pujada delSalari Mínim Interprofessional, així com la de la contribució delsautònoms a la Seguretat Social, "farà que aquesta tingui millors ingressos i, pertant, pugui donar un millor servei".

D'altra banda Arruga ha destacat que, "amb el Brexit, l'economia d'Europa i del món en general no creixerà tampoc de forma regular,ja que factors com ara aquest o les diferents guerres comercials que vaginproduint-se no afavoreixen que hi pugui haver un creixement econòmicsostingut".

Pots tornar a escoltar l'entrevista i el programa sencer AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció