En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"És la pel·lícula perfecta: Té de tot i acaba bé"

D’on van sortir les urnes del referèndum de l’1-O? Qui les va pagar? Com es van distribuir? Aquest i altres interrogants es desvelen en un…

15 desembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
D’on van sortir les urnes del referèndum de l’1-O? Qui les va pagar? Com es van distribuir? Aquest i altres interrogants es desvelen en un llibre d’investigació dels periodistes de l’ARA Laia Vicens i Xavi Tedó, que han entrevistat més de 50 persones que van participar en l’operatiu. Operació Urnes, editat per Columna, “és la pel·lícula perfecte, té de tot: intriga, emoció, llàgrimes, una mica de comèdia... i acaba bé”, ha relatat Laia Vicens a la 1a hora de la Fórmula Estel. “És com una xarxa organitzada amb moltes persones, i si fallava una peça, fallava tot. I no va fallar res”. La periodista de l'Ara ho resumia en dos paraules: orgull i discreció: “Hi havia molts nervis, molta por a la vegada, però l’orgull va poder”, i també ha narrat: “A mesura que les urnes anaven baixant als col·legis ho sabien més persones. La discreció també va ser clau”. 
Aquest diumenge se celebra la Marató de TV3, dedicada enguany a la lluita contra les malalties infeccioses. Per primer cop en la història d'El disc de La Marató, totes les cançons s'han adaptat al català per primera vegada, excepte les dues que ja ho eren originalment i el tema instrumental. Radio Estel ha posat el seu granet de sorra i en la primera hora de la Fórmula Estel hem escoltat part del disc.
Àngel Miret, advocat i expert en temes d’immigració, ha repassat la crònica social amb Ignasi Miranda a Un món sense fronteres, amb notícies com aquestes: Pere Tarrés ha fet 10 pautes per fer un consum responsable, la venda d'armes augmenta un 2%, o la suspensió de la llei contra desnonaments, contra canvi climatic o contra el fracking. 
En El Pensament del Dia, Enric Frigola, cap de programes de Ràdio Estel, ha reflexionat sobre el sentit que té celebrar aquest Nadal: "Què vol dir celebrar el Nadal en aquest 2017 quan les desigualtats socials continuen existint, quan és més necessari que mai el Banc dels Aliments, què vol dir celebrar el Nadal del 2017 quan tenim gent de bé, gent pacífica a la presó i a l'exili, lluny de la seva família i la seva gent, només per ser coherents en el seu compartament amb les seves idees? Si no fos perquè malgrat tants de signes en contra, el Crist continua naixent, i amb ell l'esperança, no sé quin sentit tindria celebrar aquest Nadal".
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció