En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

"És motiu d'alegria que els governs català i espanyol parlin de tot"

El diputat d'ERC al Congrés Joan Capdevila, l'exdiputat i militant dels Comuns Josep Maria Balcells i el vicesecretari de Comunicació del PP català, Albert Fernández…

16 gener 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El diputat d'ERC al Congrés Joan Capdevila, l'exdiputat i militant dels Comuns Josep Maria Balcells i el vicesecretari de Comunicació del PP català, Albert Fernández Saltiveri, han analitzat aquest dijous, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', la situació política a Catalunya, marcada per la necessitat d'un diàleg amb el govern espanyol, que s'acaba de constituir, i també pels desencontres interns aquí, especialment en el si de l'independentisme però també en altres contextos. Balcells ha defensat que "tant els socialistes com Podem són forces legals i democràtiques que s'han presentat a les eleccions, la gent els ha votat i han arribat a un acord per complementar projectes, i això no es pot qüestionar". Ho ha dit a partir d'un comentari de Fernández Saltiveri, que ha acusat el PSOE de Pedro Sánchez de "trair la meitat dels catalans, que són constitucionalistes, a través d'un pacte amb els separatistes i amb els hereus d'ETA".
Igualment Balcells ha comentat que "és motiu d'alegria que els govern espanyol i el de la Generalitat s'hagin compromès a seure i a parlar de tot sense límits, per posar damunt de la taula tot, també l'autodeterminació i la independència, tot i que cal arribar a unes conclusions". I el dirigent popular, en un altre moment, ha afegit que "no es pot respectar en un partit polític es vulguin dur a terme accions contra la Constitució". Capdevila, per la seva banda, ha demanat que "tots els partits polítics deixin de banda arguments espuris que no es converteixen en veritat pel fet que es repetixin molt". Sobre l'acord de Pedro Sánchez amb Esquerra, el diputat d'ERC ha dit que, "mentre el govern espanyol compleixi els seus compromisos, no hi ha perill de trencament ni de final de legislatura".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 16 de gener
El reelegit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president català, Quim Torra, es reuniran previsiblement aviat, tot i que no s'esperen grans avenços d'aquesta trobada. Mentrestant, continuen els desencontres interns a Catalunya, amb Junts per Catalunya i Esquerra enfrontats per uns pressupostos del Parlament que s'aprovaven amb els vots de Junts per Catalunya, Ciutadans i PP, mentre que la resta de forces, incloent-hi els republicans, s'abstenien.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció