En directe

La Caravana

CULTURA

Es presenta a Madrid la trilogia 'Pregàries de tu a tu', d'Ignasi Miranda

La seu d'Ajuda a l'Església Necessitada a Madrid va acollir, el dimecres 27 de novembre, la presentació de l'obra Pregàries de tu a tu. Són…

29 novembre 2013

Redacció

Comparteix

La seu d'Ajuda a l'Església Necessitada a Madrid va acollir, el dimecres 27 de novembre, la presentació de l'obra Pregàries de tu a tu. Són tres llibres amb pregàries senzilles vinculades a la Litúrgia de la Paraula de tots els diumenges i festes religioses de l'any. Els tres volums corresponen als cicles litúrgics A, B i C. Aquests textos s'han publicat ara també en castellà, en una trilogia que s'havia completat anteriorment en català. Ara que ja estem en el temps de l’Advent del cicle A, és un bon moment per donar a conèixer un treball que Ignasi Miranda ha completat a partir del servei que realitza per a la Missa de Televisió Espanyola a Catalunya des de finals de l'any 2005, primer com coordinador i ara com director. En l'acte, a més de presentar l'obra, es va projectar un vídeo de 5 minuts amb un dels textos del llibre sobre imatges de la natura i de la vida. La sessió va tenir les intervencions del periodista José Luis Restán, director editorial de la cadena COPE, i de Javier Menéndez Ros, director d'Ajuda a l'Església Necessitada a Espanya, a més del mateix autor de l'obra, Ignasi Miranda.

José Luis Restán va destacar que Pregàries de tu a tu “és un llibre que ens parla de la pregària, que és la respiració del cristià, aquest parlar d'amistat amb aquell que sabem que ens estima, com deia amb gran transparència la Mare Teresa de Calcuta”. Sobre l'acte de resar, el periodista va assegurar que “no és una introspecció ni una projecció dels propis plans de cadascú, sinó sobretot una relació amb algú present”. En la mateixa línia, Restán va recordar que “l'oració no és només per a gent pietosa o perfecta, sinó que és precisament més indicada per a tots els qui viuen en el món la seva vocació, que afronten les seves realitats amb les pròpies limitacions i que s’arrosseguen per terra, cosa que fa necessari elevar els ulls, però no pas al cel sense saber el que es busca, sinó al Senyor present en el món i que se'ns dóna a través dels sagraments, des de la pervivència en els sants i en la gran tradició de l'Església”.

Per la seva banda, Javier Menéndez es va adreçar a Ignasi Miranda per agrair-li la publicació del llibre, argumentant que, “en aquest tipus de món, ens va molt bé que ens donis facilitats i que ens ensenyis a pregar, amb petits instruments, encara que siguin molt humils”. El director d'Ajuda a l'Església Necessitada a Espanya també va destacar la importància de “resar no només individualment, sinó també en comunitat, amb l'espòs o l'esposa o amb els fills”.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció