En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"És un escàndol que 13TV opti pel menyspreu, la desqualificació i l'insult"

Els bisbes que formen la Conferència Episcopal Tarraconense, atenent les queixes que han rebut dels fidels, han fet pública una nota en què lamenten «el…

4 novembre 2013

Redacció

Comparteix

Els bisbes que formen la Conferència Episcopal Tarraconense, atenent les queixes que han rebut dels fidels, han fet pública una nota en què lamenten «el clima d’agressivitat i la manipulació de continguts que s’estan donant en alguns mitjans de comunicació de tot l’Estat espanyol, sobretot en relació amb la situació política i social de Catalunya». Més en concret, segons els bisbes catalans, «produeix un greu escàndol a molts membres de la comunitat catòlica de les nostres diòcesis i també a nosaltres, el fet que el canal de televisió 13TV, que ha de respectar les persones i les institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies, opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l’insult».

Els bisbes catalans han demanat «que aquest mitjà televisiu [propietat de la Conferència Episcopal Espanyola] sigui sempre factor de comprensió i diàleg responsable i fructífer». «En aquests moments», afegeixen, «convé que tothom faci un esforç per defensar i promoure una cultura del respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat entre les persones i els pobles, tal com ensenya repetidament la Doctrina Social de l’Església».

Els bisbes catalans van fer pública aquesta queixa contra 13TV a través d'un comunicat al final de la darrera reunió, la núm. 208, celebrada els dies 30 i 31 d’octubre a la Residència Maria Immaculada de Tiana.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció