En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

“És una cinquena onada amb més contagis, però menys defuncions”

Arran de casos la pujada de casos de Covid19 a casa nostra, ens preguntem: Ja podem parlar de cinquena onada? Quines repercussions pot tenir tot…

5 juliol 2021

Comparteix
Arran de casos la pujada de casos de Covid19 a casa nostra, ens preguntem: Ja podem parlar de cinquena onada? Quines repercussions pot tenir tot i la vacunació? En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el metge Salvador Macip, professor dels estudis de Ciències de la salut de la Universitat Oberta de Catalunya, investigador de la Universitat de Leicester i escriptor de llibres com ‘Lliçons d’una pandèmia’, ha afirmat que “som davant d'una cinquena onada”, però ha matisat que “serà diferent, amb més contagis però menys defuncions”.  En aquest sentit, per frenar aquesta cinquena onada, Salvador Macip ha dit que “el que cal fer és vacunar la població el més aviat possible”. Malgrat això, Macip ha avisat que “la vacunació evita que et posis malalt, però no els contagis”. “Una persona vacunada pot transmetre el virus i, per tant, no ha de deixar de fer servir les mesures de seguretat”, ha conclòs. 
Una altra conseqüència d’aquesta cinquena onada, segons el metge, és l’impacte que tindrà l’atenció primària. Ha destacat que “els CAP estan rebent el cop fort de la pandèmia, fet que provoca que no es pugui atendre bé altres malalties”. I en un altre moment de l’entrevista, Salvador Macip ha afirmat que “treure's la mascareta a l'exterior no té un impacte pel que fa a nous contagis, sinó que és més aviat piscològic, com si la pandèmia s'hagués acabat”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024