En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Es va questionar que els docents generessin un debat constructiu"

Aquest setmana A Primera Hora ha començat parlant de l’estudi de la Fundació Bofill que constata que 7 de cada 10 families i docents creuen…

15 octubre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest setmana A Primera Hora ha començat parlant de l’estudi de la Fundació Bofill que constata que 7 de cada 10 families i docents creuen que l’escola ha d’abordar conflictes politics. Mònica Nadal, directora de recerca de la Fundació, ha afirmat: “L'escola, lluny d'evitar els temes que generen disputa, és un bon lloc on s'han d'abordar”, i ha recordat com ha afectat el cas dels mestres de El Palau en el debat a les aules: “Es va crear un clima d'acusacions, amb denúncia, amb noms i cognoms, que els docents van tenir por de ser assenyalats i que es questionés la seva voluntat de generar un debat constructiu”.
“Dos sants d’una fidelitat absoluta a l'esperit de l'Evangeli”
Sobre les canonitzacions de Monsenyor Óscar Romero i Pau VI, entre d’altres, que van tenir lloc a la Ciutat del Vaticà aquest diumenge, hem parlat aquest dilluns amb Monsenyor Jaume González-Agàpito, rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat de Pedralbes.
Sobre Pau VI, al que va conèixer personalment ha destacat que era “tremendament exquisit de tracte, tremendament simpàtic, apassionat de la música” i que “continua el Concili Vaticà II en una època no gens fàcil”.
Sobre l'arquebisbe d’El Salvador, Jaume González-Agàpito ha apuntat: “Significa reconèixer una actitud atenta i ferma a El Salvador”. 
A tres quarts de nou ens ha visitat el jurista Eulogi Broto per comentar l’actualitat en clau jurídica. I a les nou, com cada dilluns, hem escoltat el nostre consell de savis, el Think Tank de Ràdio Estel. 

Pots escoltar A Primera Hora

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció