En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"Es va questionar que els docents generessin un debat constructiu"

Aquest setmana A Primera Hora ha començat parlant de l’estudi de la Fundació Bofill que constata que 7 de cada 10 families i docents creuen…

15 octubre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest setmana A Primera Hora ha començat parlant de l’estudi de la Fundació Bofill que constata que 7 de cada 10 families i docents creuen que l’escola ha d’abordar conflictes politics. Mònica Nadal, directora de recerca de la Fundació, ha afirmat: “L'escola, lluny d'evitar els temes que generen disputa, és un bon lloc on s'han d'abordar”, i ha recordat com ha afectat el cas dels mestres de El Palau en el debat a les aules: “Es va crear un clima d'acusacions, amb denúncia, amb noms i cognoms, que els docents van tenir por de ser assenyalats i que es questionés la seva voluntat de generar un debat constructiu”.
“Dos sants d’una fidelitat absoluta a l'esperit de l'Evangeli”
Sobre les canonitzacions de Monsenyor Óscar Romero i Pau VI, entre d’altres, que van tenir lloc a la Ciutat del Vaticà aquest diumenge, hem parlat aquest dilluns amb Monsenyor Jaume González-Agàpito, rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat de Pedralbes.
Sobre Pau VI, al que va conèixer personalment ha destacat que era “tremendament exquisit de tracte, tremendament simpàtic, apassionat de la música” i que “continua el Concili Vaticà II en una època no gens fàcil”.
Sobre l'arquebisbe d’El Salvador, Jaume González-Agàpito ha apuntat: “Significa reconèixer una actitud atenta i ferma a El Salvador”. 
A tres quarts de nou ens ha visitat el jurista Eulogi Broto per comentar l’actualitat en clau jurídica. I a les nou, com cada dilluns, hem escoltat el nostre consell de savis, el Think Tank de Ràdio Estel. 

Pots escoltar A Primera Hora

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció