En directe

Fabricació Pròpia

ABUSOS SEXUALS

Escola Pia de Catalunya: "Els delictes d'abusos sexuals a menors no haurien de prescriure, per poder ser perseguits i jutjats més enllà del que està establert"

El provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Jordi Vilà Font, assegura que hi ha una persona encarregada de controlar que Manel Sales no tingui contacte amb menors

30 juny 2023

Redacció

Comparteix

L'Escola Pia de Catalunya planteja des de Ràdio Estel que, en casos de delictes d'abusos sexuals a menors, es tingui un Tribunal semblant al de la Haia que vagi per sobre de les jurisdiccions dels països. A més, per fer possible aquesta via de denúncia, el Pare Jordi Vilà Font ha apuntat que segons els entesos una persona triga 20 anys a poder expressar i denunciar el que li va passar en el passat. Per tant, "perquè aquest tipus de delictes prescrigui ha de passar més temps."

Vilà Font, provincial de l'Escola Pia de Catalunya, ha assenyalat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "s'hauria d'incentivar que els juristes es posin d'acord perquè, més enllà de les nostres fronteres, també es puguin jutjar casos d'aquest tipus". "Fet que seria positiu per tothom però, especialment, per a les víctimes".

Escola Pia Catalunya abusos sexuals menors

Jordi Vilà Font, provincial de l'Escola Pia de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

25 ANYS D'ABUSOS SEXUALS A MENORS EN EL SÍ DE L'ESCOLA PIA DE CATALUNYA

Pel que fa al cas de l'exescolapi Manel Sales, el que han fet és informar "a la fiscalia de menors, explicant què va passar durant els 25 anys que l'antic escolapi va estar abusant sexualment d'un mínim de 17 menors al Senegal". "Entenem que estem fent un gest clar per interpel·lar la justícia", ha afegit el provincial. A més, també ha assegurat que Sales està "penedit" del que va fer, "ha demanat perdó" reiteradament i que "hi ha una persona encarregada de controlar que no tingui contacte amb menors".

"Lexescolapi Manel Sales ha demanat perdó reiteradament"

Com a provincial de l'Escola Pia de Catalunya, el Pare Vilà ha explicat que tot i que la institució va tenir coneixement dels fets el 2005, "ara s'ha pogut informar del que va passar amb l'objectiu final d'estar al costat de les víctimes i de les persones més vulnerables". La institució ha posat a l'abast de tothom una bústia anònima (protecciodelmenor@escolapia.cat) perquè "qualsevol persona que tingui o hagi tingut alguna mala experiència o malestar amb l'Escola Pia o amb alguna persona que en formi part, es posi en contacte amb la institució per poder ajudar-lo i fer net".

ESCOLTA L'ENTREVISTA SENCERA

Entrevista a Jordi Vilà Font, provincial de l'Escola Pia de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

El Parlament citarà a representants de l'Església, d'entitats de lleure i educatives perquè donin explicacions sobre els abusos sexuals a menors

Nens d'esquenes amb les mans aixecades

Ràdio Estel avança el pla de treball de la comissió d'investigació sobre els abusos sexuals de menors a Catalunya

16 febrer 2023

Redacció