En directe

Fabricació pròpia

FÓRMULA ESTEL

Església Evangèlica de Catalunya: "La Reforma Protestant, que un dia ens va separar, avui ens pot unir"

Avui 25 de gener, festa de la conversió de sant Pau, s’acaba la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. Una setmana que ha…

25 gener 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui 25 de gener, festa de la conversió de sant Pau, s’acaba la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. Una setmana que ha tingut com a lema Reconciliem-nos, l’amor de Crist ens hi empeny i en la qual han tingut lloc diferents trobades i celebracions ecumèniques arreu del nostre país. Avui la setmana es clourà al Bisbat de Tarrassa amb una pregària a la catedral presidida pel bisbe Josep Àngel Saiz Meneses a les 19h.
El 21 de gener passat va tenir lloc a l’Església Protestant de Barcelona-Centre una Celebració de Pregària Ecumènica per a la Unitat dels Cristians amb la participació de representants de les diferents tradicions cristianes i d’Enric Vendrell, Director General del Departament d’Afers Religiosos de la Generalitat. Una trobada on va regnar l’esperit fratern, i es va pregar, meditar i parlar al voltant de la Paraula.
Aquest dimecres, a la Fórmula Estel, hem entrevistat Marta López Ballalta, Pastora de l’Església Protestant de Barcelona-Centre i Presidenta de l’Església Evangèlica de Catalunya, que ha destacat el bon moment de l’ecumenisme a Catalunya: “Som un país molt dialogant. Ara per ara, l’ecumenisme, després d’un llarg camí, tot s’ha de dir, està vivint un moment dolç, i crec que és gràcies a que totes les persones, totes les confessions, estan per la tasca de parlar i de trobar-se”
La Presidenta de l’Església Evangèlica de Catalunya creu que és molt important la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians perquè s’obra el diàleg ecumènic i la gent veu que poden compartir la paraula de Déu: “Jo crec que és molt important el coneixement de l’altre, i que tots aquests gestos que des de les altes esferes religioses es fan, s’abaixin també a les parròquies”. 
L’Església Evangèlica de Catalunya creu que la celebració dels 500 anys de la Reforma Protestant “és una oportunitat única per a donar a conèixer un protestantisme català que ha viscut amagat massa temps en el nostre país” i que pot ser un punt de trobada: “El gest que va tenir l’Església Luterana i el Papa Francesc l’octubre passat és l’inici d’un camí on, aquesta celebració que un dia ens va separar, avui ens pot unir, i fer-nos retrobar, cadascú amb les seves particularitats, però tots com a germans i germanes”.
La pastora Marta López Ballalta té moltes esperances que aviat els cristians superin totalment les divisions: “És important mirar a l’altre, no com algú diferent, sinó com algú proper, cadascú amb les seves diferències. Anem per bon camí i és qüestió de seguir caminant”.
Escolta l'entrevista (minut 32)

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció