En directe

La Caravana

FÓRMULA ESTEL

Església Evangèlica de Catalunya: "La Reforma Protestant, que un dia ens va separar, avui ens pot unir"

Avui 25 de gener, festa de la conversió de sant Pau, s’acaba la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. Una setmana que ha…

25 gener 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui 25 de gener, festa de la conversió de sant Pau, s’acaba la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. Una setmana que ha tingut com a lema Reconciliem-nos, l’amor de Crist ens hi empeny i en la qual han tingut lloc diferents trobades i celebracions ecumèniques arreu del nostre país. Avui la setmana es clourà al Bisbat de Tarrassa amb una pregària a la catedral presidida pel bisbe Josep Àngel Saiz Meneses a les 19h.
El 21 de gener passat va tenir lloc a l’Església Protestant de Barcelona-Centre una Celebració de Pregària Ecumènica per a la Unitat dels Cristians amb la participació de representants de les diferents tradicions cristianes i d’Enric Vendrell, Director General del Departament d’Afers Religiosos de la Generalitat. Una trobada on va regnar l’esperit fratern, i es va pregar, meditar i parlar al voltant de la Paraula.
Aquest dimecres, a la Fórmula Estel, hem entrevistat Marta López Ballalta, Pastora de l’Església Protestant de Barcelona-Centre i Presidenta de l’Església Evangèlica de Catalunya, que ha destacat el bon moment de l’ecumenisme a Catalunya: “Som un país molt dialogant. Ara per ara, l’ecumenisme, després d’un llarg camí, tot s’ha de dir, està vivint un moment dolç, i crec que és gràcies a que totes les persones, totes les confessions, estan per la tasca de parlar i de trobar-se”
La Presidenta de l’Església Evangèlica de Catalunya creu que és molt important la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians perquè s’obra el diàleg ecumènic i la gent veu que poden compartir la paraula de Déu: “Jo crec que és molt important el coneixement de l’altre, i que tots aquests gestos que des de les altes esferes religioses es fan, s’abaixin també a les parròquies”. 
L’Església Evangèlica de Catalunya creu que la celebració dels 500 anys de la Reforma Protestant “és una oportunitat única per a donar a conèixer un protestantisme català que ha viscut amagat massa temps en el nostre país” i que pot ser un punt de trobada: “El gest que va tenir l’Església Luterana i el Papa Francesc l’octubre passat és l’inici d’un camí on, aquesta celebració que un dia ens va separar, avui ens pot unir, i fer-nos retrobar, cadascú amb les seves particularitats, però tots com a germans i germanes”.
La pastora Marta López Ballalta té moltes esperances que aviat els cristians superin totalment les divisions: “És important mirar a l’altre, no com algú diferent, sinó com algú proper, cadascú amb les seves diferències. Anem per bon camí i és qüestió de seguir caminant”.
Escolta l'entrevista (minut 32)

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció