En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Espanya és un país en crisi econòmica encara avui"

La recuperació econòmica és un tema que afecta les decisions del Banc Central Europeu i la vida de tots els ciutadans, sempre des de l'objectiu…

15 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix
La recuperació econòmica és un tema que afecta les decisions del Banc Central Europeu i la vida de tots els ciutadans, sempre des de l'objectiu de garantir els drets del consumidors. N'han parlat aquest dimecres, en el programa  El Mirador de l’actualitat, els economistes Arcadi Oliveres, Iván González i Josep Lluis Masriera. Han analitzat les dues dimensions de l'actual procés de recuperació econòmica a Catalunya i al conjunt d'Espanya. Tant la macroeconòmica i com la microeconòmica, segons els tres experts, donen esperances i expectatives de futur. González, en aquest sentit, ha destacat la gran incidència econòmica de la inflació. Ha dit que ''el BCE ha de canviar la política econòmica per la fiscal''.Per altra banda,  González ha comentat ''els problemes vénen per la baixada dels salaris dels ciutadans'', i ha posat l'exemple dels "75 euros anuals d'increment, que no són res".
Masriera ha donat més dades de l’economia i l’ocupació a Espanya des del inici de la crisi, i ha dit que ''les persones més riques a Espanya acumulen el 10% de la riquesa total de la població", i que "els salaris en general han disminuït d'un 28%''. L'economista també ha afegit que ‘’per viure en una bona situació econòmica   s’hauria solucionar la crisis i viure en un context semblant al que hi havia el 2007". Ho ha justificat comentant que "Espanya és un país en crisis avui en dia''. Oliveres ha contradit aquesta afirmació perquè creu que ''hi ha una bona situació econòmica a Espanya''. Ha afegit que''les dades són favorables, ja que el PIB augmenta i les xifres d’atur baixen''. Amb l’interrogant sobre la possibilitat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy podrà tirar endavant els  pressupostos de l’Estat per a aquest 2017, González ha afegit que ''ell i el seu govern podran millorar els pressupostos  depenent de com s’apliquin les polítiques''.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa EL MIRADOR corresponent al 15 de març

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció