En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Esperança de Cruïlles

Déuvos guard, amics, avui és festa i avui és dilluns de Pasqua Avuihi ha molts aplecs arreu de Catalunya. En concret, a l’ermita de la…

17 abril 2017

Comparteix

Déuvos guard, amics, avui és festa i avui és dilluns de Pasqua

Avuihi ha molts aplecs arreu de Catalunya. En concret, a l’ermita de la Mare de Déud’Esperança de Cruïlles, al Baix Empordà, se celebra un dels tradicionalsaplecs de l’any. És una ermita del segle XV amb ampliacions posteriors. Segonsels documents, era en un lloc “selvàtic, extens i solitari”. Hi havia diversesermites al voltant d’una capella. Després de la desamortització de 1835, vapassar a mans de tres patrons del poble de Cruïlles que des d’aleshores entenen cura. La imatge de la Mare de Déu es va salvar de la guerra de 1936 peròdissortadament va ser robada el maig del 2014. Ara hi ha una rèplica. Lacampana fou beneïda per l’estimat bisbe Jaume Camprodon, a qui vam acomiadar elpassat Sant Esteve. El bisbe Francesc Pardo és qui va beneir una imatge en pedrad’aquesta advocació que dona la benvinguda als visitants.

AEsperança s’hi celebren tres festes importants: el diumenge més proper al 8 desetembre, el Naixement de Maria, el mes proper al 18 de desembre, la Mare deDéu de l’Esperança i el dilluns de Pasqua. Sempre hi ha l’eucaristia i un dinarfestiu de germanor... Hi venen persones de Cruïlles, de Sant Pol, de Monells,de la Bisbal, fins i tot de Girona i de Barcelona. És bonic de veure com elpoble i la contrada s’estimen aquest indret i com l’han anat restaurant a poc apoc. Un exemple de com la societat civil té cura del patrimoni. Un motiud’esperança en minúscula que ens fa pensar en l’Esperança en majúscula, que ésla que tingué Maria en la Resurrecció del seu Fill. 

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció