En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Estem en un xoc de trens, i algú haurà de dir que s'ha equivocat"

Lluís Foix, periodista, Josep Maria Balcells, exdiputat i militant dels Comuns, i Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea dels Drets dels Discapacitats al Col·legi d'Advocats i…

13 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, periodista, Josep Maria Balcells, exdiputat i militant dels Comuns, i Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea dels Drets dels Discapacitats al Col·legi d'Advocats i exdirector general d'Afers Religiosos, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, les possibilitats a curt termini de rebaixar la tensió per trobar una sortida al conflicte polític actual entre els governs català i espanyol i entre les sensibilitats partidàries de decidir sobre la independència des de Catalunya i les dels qui neguen que es pugui fer un referèndum d’aquestes característiques només aquí o bé consideren que, en tot cas, s’hauria de pactar o passar per una reforma constitucional. Foix ha destacat que "aquí tots plegats estan buscant un pretext perquè no es produeixi una solució política, perquè tot és molt estrambòtic". En aquesta línia, ha recordat que "estem en un xoc de trens, amb gent a la presó, i ara algú haurà de dir que s'ha equivocat, d'un cantó i de l'altre". El periodista ha assegurat que "així les coses es poden arreglar una mica millor, perquè els qui pensen que la unilateralitat serà acceptada pel govern espanyol, Europa i les instàncies internacionals s'ho han de replantejar".

Per la seva banda, Balcells ha destacat que "hi ha voluntat de trobar-se per part del govern de Pedro Sánchez, aprofitant el Consell de Ministres convocat per al desembre a Barcelona". S'ha mostrat, això sí, "sorprès pel fet que Elsa Artadi hagi proposat que es reuneixin els dos governs en ple per abordar el contenciós que hi ha". En un altre moment, el també periodista ha recordat que "estem donant voltes al problema del procés, quan estan anunciades vagues en serveis, com ara els funcionaris o els metges, que no funcionen". Puigdollers ha comentat que, "amb un somriure, hi ha més possibilitats de ser conciliadors", i ha qualificat de decisió "irrellevant que el govern espanyol faci un Consell de Ministres a Barcelona, perquè no aporta res a les futures solucions".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 13 de novembre.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció