En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"Estem en un xoc de trens, i algú haurà de dir que s'ha equivocat"

Lluís Foix, periodista, Josep Maria Balcells, exdiputat i militant dels Comuns, i Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea dels Drets dels Discapacitats al Col·legi d'Advocats i…

13 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, periodista, Josep Maria Balcells, exdiputat i militant dels Comuns, i Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea dels Drets dels Discapacitats al Col·legi d'Advocats i exdirector general d'Afers Religiosos, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, les possibilitats a curt termini de rebaixar la tensió per trobar una sortida al conflicte polític actual entre els governs català i espanyol i entre les sensibilitats partidàries de decidir sobre la independència des de Catalunya i les dels qui neguen que es pugui fer un referèndum d’aquestes característiques només aquí o bé consideren que, en tot cas, s’hauria de pactar o passar per una reforma constitucional. Foix ha destacat que "aquí tots plegats estan buscant un pretext perquè no es produeixi una solució política, perquè tot és molt estrambòtic". En aquesta línia, ha recordat que "estem en un xoc de trens, amb gent a la presó, i ara algú haurà de dir que s'ha equivocat, d'un cantó i de l'altre". El periodista ha assegurat que "així les coses es poden arreglar una mica millor, perquè els qui pensen que la unilateralitat serà acceptada pel govern espanyol, Europa i les instàncies internacionals s'ho han de replantejar".

Per la seva banda, Balcells ha destacat que "hi ha voluntat de trobar-se per part del govern de Pedro Sánchez, aprofitant el Consell de Ministres convocat per al desembre a Barcelona". S'ha mostrat, això sí, "sorprès pel fet que Elsa Artadi hagi proposat que es reuneixin els dos governs en ple per abordar el contenciós que hi ha". En un altre moment, el també periodista ha recordat que "estem donant voltes al problema del procés, quan estan anunciades vagues en serveis, com ara els funcionaris o els metges, que no funcionen". Puigdollers ha comentat que, "amb un somriure, hi ha més possibilitats de ser conciliadors", i ha qualificat de decisió "irrellevant que el govern espanyol faci un Consell de Ministres a Barcelona, perquè no aporta res a les futures solucions".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 13 de novembre.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció