En directe

Sense distància

PROGRAMES

"Estem en un xoc de trens, i algú haurà de dir que s'ha equivocat"

Lluís Foix, periodista, Josep Maria Balcells, exdiputat i militant dels Comuns, i Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea dels Drets dels Discapacitats al Col·legi d'Advocats i…

13 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, periodista, Josep Maria Balcells, exdiputat i militant dels Comuns, i Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea dels Drets dels Discapacitats al Col·legi d'Advocats i exdirector general d'Afers Religiosos, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, les possibilitats a curt termini de rebaixar la tensió per trobar una sortida al conflicte polític actual entre els governs català i espanyol i entre les sensibilitats partidàries de decidir sobre la independència des de Catalunya i les dels qui neguen que es pugui fer un referèndum d’aquestes característiques només aquí o bé consideren que, en tot cas, s’hauria de pactar o passar per una reforma constitucional. Foix ha destacat que "aquí tots plegats estan buscant un pretext perquè no es produeixi una solució política, perquè tot és molt estrambòtic". En aquesta línia, ha recordat que "estem en un xoc de trens, amb gent a la presó, i ara algú haurà de dir que s'ha equivocat, d'un cantó i de l'altre". El periodista ha assegurat que "així les coses es poden arreglar una mica millor, perquè els qui pensen que la unilateralitat serà acceptada pel govern espanyol, Europa i les instàncies internacionals s'ho han de replantejar".

Per la seva banda, Balcells ha destacat que "hi ha voluntat de trobar-se per part del govern de Pedro Sánchez, aprofitant el Consell de Ministres convocat per al desembre a Barcelona". S'ha mostrat, això sí, "sorprès pel fet que Elsa Artadi hagi proposat que es reuneixin els dos governs en ple per abordar el contenciós que hi ha". En un altre moment, el també periodista ha recordat que "estem donant voltes al problema del procés, quan estan anunciades vagues en serveis, com ara els funcionaris o els metges, que no funcionen". Puigdollers ha comentat que, "amb un somriure, hi ha més possibilitats de ser conciliadors", i ha qualificat de decisió "irrellevant que el govern espanyol faci un Consell de Ministres a Barcelona, perquè no aporta res a les futures solucions".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 13 de novembre.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció