En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ester Capella: "El que va passar ahir al Congrés amb l'amnistia costa d'entendre, perquè Junts va dir que era la seva llei"

La consellera de Territori, Ester Capella, diu en una entrevista a Ràdio Estel no entendre la decisió de Junts de votar 'no' a la llei d'amnistia

31 gener 2024

Comparteix

La consellera de Territori, Ester Capella, diu en una entrevista a La Caravana de Ràdio Estel no entendre què va passar ahir al Congrés dels Diputats, quan Junts va votar 'no' a la llei d'amnistia.

Ester Capella sobre el 'no' de Junts a la llei d'amnistia"

"Costa d'entendre, perquè en un moment determinat, començant pel secretari de Junts, Jordi Turull, va sortir dient que era la seva llei".

En aquest sentit, Capella creu que és "un error" intentar "tapar forats". Per a ERC, és una bona llei que ha de donar resposta a la repressió que han patit els represaliats per haver defensat la independència. "La llei ha de donar resposta a la repressió que patim pel fet d'haver defensat la posició que Catalunya esdevingui un estat independent. Una llei que el que ha de fer és que tot el derivat quedi sense efecte". Segons la consellera, aquesta llei resol el que ha passat, "no pot resoldre el que passarà en un futur, remarca.

"La llei d'amnistia resol el que ha passat, no pot resoldre el que passarà en un futur"

Ruben Wagensberg es trasllada a Suïssa per les pressions judicials que el vinculen a Tsunami Democràtic

Capella també ha volgut mostrar el suport al diputat d'ERC Ruben Wagensberg, que ha decidit marxar temporalment a Suïssa per assessorar-se davant els moviments de la justícia espanyola que el vinculen amb Tsunami Democràtic. "Tota la solidaritat amb el Ruben. Treballarem perquè totes les invencions dels jutges, els acabis perjudicant a ells". La consellera considera que la decisió del secretari quart de la Mesa del Parlament demostra que la repressió "continua ben viva". Per això creu que s'ha de continuar com fins ara i acompanyant-se de la ciutadania.

"Tota la solidaritat amb Ruben Wagensberg"

El traspàs de Rodalies

Sobre el traspàs de Rodalies, la titular de Territori ha volgut remarcar que durant aquest primer any han de passar les coses més importants, tot assegurant que hi haurà un traspàs totalment integral. "Parlem de vies, trens, estacions i capacitat de decidir les freqüències, així com les obres i la planificació d'aquestes". Capella també ha remarcat que seria imprudent assegurar que l'endemà de fer-se efectiu el traspàs tot funcionarà perfectament.

"Hi haurà traspàs de vies, trens, estacions i capacitat de decidir les freqüències, així com les obres i la planificació d'aquestes"

Ara bé, ha volgut deixar clar que la reforma integral es notarà, sobretot, amb el tracte a la ciutadania. "Previsió i informació perquè el ciutadà pugui prendre decisions. Ara això no està passant, fa temps que no passa", ha lamentat la consellera.

Habitatge

Sobre el topall de preus dels lloguers, la titular de Territori manté que la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, complirà amb el compromís de publicar aviat les zones tensades de preu del lloguer i establirà el sistema d'índex de referència. "No tinc cap dubte que durant el mes de febrer, la ministra complirà amb el punt acordat". Capella també ha recordat a l'entrevista, que pots veure a Youtube, que si es deixa un interval de temps en què no entra en vigor una llei que preveu limitar el lloguer, es dona temps a què els preus dels habitatges es vagin incrementant.

"La ministra d'Habitatge complirà el que vam acordar"

ESCOLTA L'ENTREVISTA

Ester Capella: ""El que va passar ahir al Congrés amb l'amnistia costa d'entendre, perquè Junts va dir que era la seva llei"

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

"Tinc la sensació que Biden tornarà a guanyar"

eleccions als Estats Units 2024

Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'aventura a fer un pronòstic del resultat i vaticina unes eleccions molt disputades

23 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

Aigües Costa Brava – Girona descarta, de moment, comprar dessaladores mòbils com les de Lloret de Mar per la sequera

Una dessaladora mòbil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona, Miguel Noguer, diu que no tanquen la porta a parlar-ne

23 febrer 2024

Redacció

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció