En directe

La Caravana

Sense categoria

Esther Giménez-Salinas: "La reforma del delicte de sedició és un pas endavant"

La nova síndica de greuges confirma a Ràdio Estel que posarà damunt la taula treure la meitat de les persones que hi ha a les presons per abordar d'una altra manera el concepte 'càstig'

18 juliol 2022

Redacció

Comparteix

La nova síndica de greuges ha confirmat a Ràdio Estel que vol que el seu mandat duri 6 anys i ha dit que posarà damunt la taula treure la meitat de les persones que hi ha a les presons per abordar d'una altra manera el concepte 'càstig'.

Esther Giménez-Salinas és la nova síndica de greuges de Catalunya i la primera dona que ocupa aquest càrrec. En el seu discurs inaugural, quan va ser ratificada el juny passat pel Parlament, Giménez-Salinas va apostar per la reforma del delicte de sedició com una manera de "desjudicialitzar el conflicte" entre Catalunya i Espanya.

Ara, en una entrevista al programa El Matí de Ràdio Estel, la jurista assegura que, per ella, el delicte de sedició prové d'un altre context i ara mateix no té sentit, per tant, creu que cal adaptar els delictes al context europeu. Giménez-Salinas ha afegit que, en el seu moment, ella era molt favorable als indults i ara creu que "la reforma del delicte de sedició és un pas endavant".

"El primer en què vull posar l'accent és en l'àmbit social"

La nova síndica ha admèt també que el seu nomenament la va agafar per sorpresa i que només es dedicarà a ser síndica en exclusiva. A més -assegura- no vol que el seu mandat duri més de 6 anys. "El primer que s'ha de fer és veure tot el que s'ha dut a terme fins ara i, aleshores, s'ha de fer un balanç, però el primer en què vull posar l'accent és en l'àmbit social", ha dit.

Giménez-Salinas també ha carregat contra l'actual sistema de justícia penal on ha demanat que es modernitzi, ja que considera que és del segle XIX. "Es podria treure la meitat de la gent que hi ha a les presons si s'abordés diferent el que ara entenem com el càstig" i ha afegit que la inserció sempre serà millor "en el mitjà habitual que no pas tancat".

Entrevista a Esther Giménez-Salinas, síndica de greuges

0:00 / 0:00

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció