En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Esther Giménez-Salinas: "La reforma del delicte de sedició és un pas endavant"

La nova síndica de greuges confirma a Ràdio Estel que posarà damunt la taula treure la meitat de les persones que hi ha a les presons per abordar d'una altra manera el concepte 'càstig'

18 juliol 2022

Redacció

Comparteix

La nova síndica de greuges ha confirmat a Ràdio Estel que vol que el seu mandat duri 6 anys i ha dit que posarà damunt la taula treure la meitat de les persones que hi ha a les presons per abordar d'una altra manera el concepte 'càstig'.

Esther Giménez-Salinas és la nova síndica de greuges de Catalunya i la primera dona que ocupa aquest càrrec. En el seu discurs inaugural, quan va ser ratificada el juny passat pel Parlament, Giménez-Salinas va apostar per la reforma del delicte de sedició com una manera de "desjudicialitzar el conflicte" entre Catalunya i Espanya.

Ara, en una entrevista al programa El Matí de Ràdio Estel, la jurista assegura que, per ella, el delicte de sedició prové d'un altre context i ara mateix no té sentit, per tant, creu que cal adaptar els delictes al context europeu. Giménez-Salinas ha afegit que, en el seu moment, ella era molt favorable als indults i ara creu que "la reforma del delicte de sedició és un pas endavant".

"El primer en què vull posar l'accent és en l'àmbit social"

La nova síndica ha admèt també que el seu nomenament la va agafar per sorpresa i que només es dedicarà a ser síndica en exclusiva. A més -assegura- no vol que el seu mandat duri més de 6 anys. "El primer que s'ha de fer és veure tot el que s'ha dut a terme fins ara i, aleshores, s'ha de fer un balanç, però el primer en què vull posar l'accent és en l'àmbit social", ha dit.

Giménez-Salinas també ha carregat contra l'actual sistema de justícia penal on ha demanat que es modernitzi, ja que considera que és del segle XIX. "Es podria treure la meitat de la gent que hi ha a les presons si s'abordés diferent el que ara entenem com el càstig" i ha afegit que la inserció sempre serà millor "en el mitjà habitual que no pas tancat".

Entrevista a Esther Giménez-Salinas, síndica de greuges

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció