En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

"Estimar els enemics és la gran revolució cristiana"

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "la veritable revolució cristiana és estimar els enemics". Durant la pregària de l'Àngelus a la Plaça de Sant…

20 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "la veritable revolució cristiana és estimar els enemics". Durant la pregària de l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha defensat una justícia que descarti la revenja. En comentar l'evangeli del diumenge VII durant l'any, en què Jesús defensa "estimar els enemics", el pontífex ha recordat que "és obligatori practicar la justícia, però està prohibida la revenja, perquè és expressió de l'odi i la violència". En la mateixa línia, el Sant Pare ha lligat aquesta "revolució cristiana" al fet que "Jesús mostra la via de la veritable justícia mitjançant la llei de l'amor que supera la del talió: ull per ull i dent per dent". També ha recordat que "Jesús demana als seus deixebles que reaccionin, però no pas amb un altre mal, sinó amb el bé, cosa que permet trencar la cadena del mal i canviar les coses".

Francesc ha comentat que, "per a Jesús, el rebuig de la violència pot comportar també la renúncia a un legítim dret", però ha aclarit que "precisament la misericòrdia representa una realització superior de la justícia". Finalment ha expressat el seu desig que la Mare de Déu ajudi els creients "a practicar la paciència, el diàleg i el perdó, per ser així artesans de comunió i de fraternitat en la nostra vida quotidiana".

Solidaritat amb els països en guerra

D'altra banda, el Papa ha expressat també aquest diumenge una especial proximitat a les poblacions de la República Democràtica del Congo, de l'Àfrica en general i de la resta del món, que pateixen per la violència i la guerra, com també del Pakistan i de l'Iraq, afectats pel terrorisme i la persecució religiosa o de pensament. Després del rés a la Mare de Déu i del respons pels difunts, el Sant Pare ha renovat concretament la seva "crida urgent a les autoritats nacionals i la comunitat internacional perquè s'impulsi l'ajuda humanitària a la província cèntrica congolesa de Kasai".

Finalment destaquem que el pontífex ha visitat aquest diumenge a la tarda la parròquia romana de Santa Maria Josefa del Cor de Jesús, al barri de Ponte di Nona, una zona nova amb moltes famílies joves amb fills petits. El bisbe de Roma, en aquesta 13a visita a una comunitat parroquial de la seva diòcesi, ha fet una invitació contundent a "recórrer el camí de la santedat demanant la gràcia de no quedar-nos en la rancúnia i de fer el pas de pregar pels enemics". Aquest barri pateix molts problemes de degradació, pobresa i atur.


Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 20 de febrer.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció