En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

Eugeni Gay: "Aquesta pandèmia estava anunciada ja el 6 de gener"

Eugeni Gay ha acusat aquest dimecres els governants espanyols, com també d'altres països del món, de no haver fet prou per evitar la crisi que…

29 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Eugeni Gay ha acusat aquest dimecres els governants espanyols, com també d'altres països del món, de no haver fet prou per evitar la crisi que vivim ara per la pandèmia del coronavirus. L'exvicepresident del Tribunal Constitucional, en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat, ha recordat que "aquesta pandèmia estava anunciada ja des del 6 i el 7 de gener per les autoritats sanitàries, i no es va fer cas, però s'ha confirmat des de l'Organització Mundial de la Salut". Ha comentat, en la mateixa línia, que "la primera responsabilitat que s'ha de demanar és als nostres governants". Gay ha dit també que "no es podien convocar manifestacions, ni dintre ni fora de les nostres fronteres, perquè era una temeritat i ells ho sabien o ho haurien d'haver sabut".
El també advocat ha lamentat que, "quan tot falla, falla la justícia, sense la qual una democràcia no pot funcionar perquè és un dels seus tres braços interdependents però cadascun autònom". Igualment ha explicat que "la democràcia està perdent molt en aquests moments, amb moltes limitacions fins i tot en els estats democràtics". D'altra banda, Gay ha elogiat "el que estan fent els sanitaris i també la població en general, llevat d'algunes mínimes excepcions, cosa que alimenta l'esperança". Finalment ha conclòs que "això és una pandèmia que la humanitat està obligada a prevenir i a combatre mèdicament".
En un altre moment, l'exmagistrat del Tribunal Constitucional ha destacat també la feina dels advocats, "que estan atenent i servint els seus clients, tot i que hi ha situacions que cal afrontar presencialment". Finalment Eugeni Gay ha demanat als dirigents polítics que no polemitzin i deixin de banda les diferències per centrar-se en la superació d'aquesta crisi. Ha posat l'exemple del pla de desconfinament, en el qual "no és important si s'organitza per províncies o com sigui", i ha recordat que els responsables desl poders de l'Estat "s'han de guanyar la confiança dels ciutadans".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 29 'abril.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció