En directe

Cocodril Club

SOCIETAT

Eugeni Gay: "Demanar diàleg no és suficient; cal practicar-lo"

Eugeni Gay, advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional, Alexander Golovin, membre del Grup Catalans Lliures, i Sixto Cadenas, gestor de l'Administració de Justícia i membre…

17 octubre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Eugeni Gay, advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional, Alexander Golovin, membre del Grup Catalans Lliures, i Sixto Cadenas, gestor de l'Administració de Justícia i membre de Societat Civil Catalana, i Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, han coincidit aquest dimarts en la idea que "el diàleg és sempre necessari, però no n'hi ha prou de demanar-lo, sinó que cal practicar-lo". En una edició del programa El Mirador de l'actualitat marcada pel moment polític i social que viu Catalunya, l'empresonament dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ha estat una de les qüestions analitzades.
Gay ha recordat que "quan una persona transgredeix els límits d'allò que està permès i actua contra la legalitat, és lògic que es pensi que això no ha anat bé, i les conseqüències han de ser assumides responsablement". En la mateixa línia, Cadenas ha assegurat que "hi ha un procés obert judicialment, amb mesures dures però preses en l'àmbit de la justícia". Lluís Serra ha qüestionat "la independència de la justícia", i ha assegurat que "no s'entén una decisió com aquesta quan els acusats han convocat mobilitzacions totalment pacífiques i sempre a favor de la pau". Golovin ha qualificat la decisió de la jutge Carmen Lamela de "mesura a la veneçolana i impròpia d'un Estat democràtic del segle XXI", alhora que ha definit Cuixart i Sánchez com uns "presos polítics".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 17 d'octubre.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció