En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Eugeni Gay, exvicepresident del Tribunal Constitucional: "El bloqueig del Poder Judicial posa en risc la democràcia"

L'exvicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, considera que el bloqueig de la renovació del Consell General del Poder Judicial "afebleix i posa en risc la democràcia"

16 desembre 2022

Redacció

Comparteix

L'advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, considera que el bloqueig que pateix la renovació del Consell General del Poder Judicial, que porta amb el mandat caducat més de quatre anys, "afebleix i posa en risc la democràcia" i acusa "d'irresponsables" a tots els grups polítics del Congrés. Gay ho ha dit en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' l'endemà que al Congrès dels Diputats s'aprovés la reforma del Codi Penal que inclou una esmena a la Llei Orgànica del Poder Judicial per facilitar el nomenament dels magistrats del Constitucional.

El Ple del Congrés, el 15 de desembre de 2022
El ple del Congrés dels Diputats, el 15 de desembre de 2022. ACN

"La irresponsabilitat és compartida, tant de jutges com de partits polítics"

Segons el lletrat català, hi ha hagut un "incompliment de la constitució per part de tothom", tant de jutges com de partits polítics i, per tant, diu que "la irresponsabilitat és compartida" per no haver desbloquejat abans la situació del poder judicial.

Gay considera que el que va passar en la sessió d'ahir al Congrés dels Diputats va ser "un espectacle lamentable" i demostra que "està fallant el principi de serietat i de serenitat i que s'ha arribat als extrems del que va passar a Catalunya" durant el procés. "No es pot continuar legislant d'aquesta manera", ha sentenciat.

Preguntat per si la modificació del sistema d'elecció dels jutges del TC es pot fer a través d'una esmena a la llei, Gay ha respost que la Constitució "no contempla res" quan es tracta de l'elecció que fa el CGPJ. En canvi, "sí que és inconstitucional" quan es canvien les tres cinquenes parts del Senat i del Congrés que són qui nomenen 8 dels magistrats.

Entrevista a Eugeni Gay, exvicepresident del Tribunal Constitucional

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció