En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Eulàlia Reguant diu que "els pressupostos no entraven en el pacte" i que la CUP no sap si donarà confiança a Puigdemont

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha assegurat aquest dimecres al vespre que "els pressupostos no entraven en el pacte amb Junts pel Sí, i  així ho…

8 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha assegurat aquest dimecres al vespre que "els pressupostos no entraven en el pacte amb Junts pel Sí, i  així ho havia dit la CUP sempre, des del 9 de gener". En declaracions al programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, la dirigent cupaire ha explicat que "l'estabilitat parlamentària era entesa per la CUP com un suport al procés de ruptura amb l'Estat espanyol, però no necessàriament a l'aprovació dels pressupostos"
Reguant ha comentat, en la mateixa línia, que la CUP ha estat coherent amb la manca d'un acord previ: "Nosaltres enteníem que calia abordar uns nous pressupostos, però enteníem que no hi havia un acord per debatre el projecte". La diputada de la formació anticapitalista ha dit que els cupaires "encara no saben què votaran en la moció de confiança del president Puigdemont". La diputada també ha assegurat que "la CUP pot seguir donant suport ara a altres projectes legislatius del govern, en allò que tingui a veure amb el desplegament de la declaració del 9 de novembre i al desenvolupament de les tres lleis de ruptura, amb l'objectiu comú d'assolir la república".
El retorn dels Pressupostos al govern, dictaminat aquesta mateixa tarda pel Parlament de Catalunya, obre una nova etapa d’incertesa. L’estabilitat està en perill després que el president Carles Puigdemont hagi donat aquest mateix dimecres per trencat el pacte de legislatura entre Junts pel Si i la CUP i hagi anunciat que es presentarà al setembre a una qüestió de confiança. La formació de l’esquerra anticapitalista, amb 10 diputats, no ha retirat finalment l’esmena a la totalitat i el projecte ha quedat tombat per una majoria de la cambra, després del debat sobre les esmenes a la totalitat. 
En el col·loqui d'aquest dimecres dins el programa El mirador de Ràdio Estel, també han participat el vicepresident del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Josep-Lluís Masriera, i el també economista del mateix col·lectiu Josep Vila Abelló. Masriera s'ha mostrat especialment dur amb la CUP. Ha acusat la formació d'incomplir el pacte i de "fer el joc al govern espanyol i a Cristóbal Montoro", alhora que ha insinuat "que hi podria haver infiltrats en les assemblees cupaires".
Es pot escoltar AQUÍ (a partir del minut 10) tot el col·loqui amb les declaracions de Reguant.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció