En directe

Laudes

INTERNACIONAL

“Europa empeny Rússia a la Xina, i això allunya de la llibertat”

Alexander Golovin, expert en relacions internacionals i membre del grup Catalans Lliures, Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, i Salvador Aragonés, periodista i…

11 juny 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix

Alexander Golovin, expert en relacions internacionals i membre del grup Catalans Lliures, Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, el renovat paper de Rússia en el panorama internacional i la seva necessitat de reflotar la seva economia, amb un dèbil creixement de l’1 per cent anual. Florido ha destacat que “Vladimir Putin representa un règim que no és democràtic, perquè no hi ha llibertat de prensa i els opositors han estat apartats”. En canvi, Alexander Golvin ha assegurat que, “tot i que Rússia no és una democracia consolidada, sí que és certament democràtica”. Per la seva banda, Salvador Aragonés ha destacat l’acord comercial al qual han arribat Xina i Rússia, a partir del qual “la Federació Rusa ha signat la dependencia tecnológica envers Xina, i s’ha posat als seus peus”. A més, el periodista ha subratllat que “Rússia és el primer creditor de Xina, i per això està a les seves mans”.

Aragonés també ha destacat que “Putin ha fet un esforç per acostar-se a Europa, però aquesta l’ha deixat de banda”. En aquesta línia, Florido ha contestat que “Europa ha girat l’esquena a Rússia perquè no ha tingut mai capacitat de liderar la política internacional, sinó que ha seguit les mesures dels Estats Units”. En aquest sentit, Golovin ha recordat que “Europa està empenyent Rússia cap a la Xina, i això l’aïlla del sistema democràtic i de les llibertats individuals”, mentre Florido ha conclòs que “Europa no col·labora amb Rússia perquè li exigeix que respecti els valors democràtics, mentre que la Xina només es preocupa pels diners”.

Es pot escoltar el programa El Mirador de l'actualitat del dimarts 11 de juny AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció