En directe

Fórmula Estel

INTERNACIONAL

“Europa empeny Rússia a la Xina, i això allunya de la llibertat”

Alexander Golovin, expert en relacions internacionals i membre del grup Catalans Lliures, Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, i Salvador Aragonés, periodista i…

11 juny 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix

Alexander Golovin, expert en relacions internacionals i membre del grup Catalans Lliures, Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, el renovat paper de Rússia en el panorama internacional i la seva necessitat de reflotar la seva economia, amb un dèbil creixement de l’1 per cent anual. Florido ha destacat que “Vladimir Putin representa un règim que no és democràtic, perquè no hi ha llibertat de prensa i els opositors han estat apartats”. En canvi, Alexander Golvin ha assegurat que, “tot i que Rússia no és una democracia consolidada, sí que és certament democràtica”. Per la seva banda, Salvador Aragonés ha destacat l’acord comercial al qual han arribat Xina i Rússia, a partir del qual “la Federació Rusa ha signat la dependencia tecnológica envers Xina, i s’ha posat als seus peus”. A més, el periodista ha subratllat que “Rússia és el primer creditor de Xina, i per això està a les seves mans”.

Aragonés també ha destacat que “Putin ha fet un esforç per acostar-se a Europa, però aquesta l’ha deixat de banda”. En aquesta línia, Florido ha contestat que “Europa ha girat l’esquena a Rússia perquè no ha tingut mai capacitat de liderar la política internacional, sinó que ha seguit les mesures dels Estats Units”. En aquest sentit, Golovin ha recordat que “Europa està empenyent Rússia cap a la Xina, i això l’aïlla del sistema democràtic i de les llibertats individuals”, mentre Florido ha conclòs que “Europa no col·labora amb Rússia perquè li exigeix que respecti els valors democràtics, mentre que la Xina només es preocupa pels diners”.

Es pot escoltar el programa El Mirador de l'actualitat del dimarts 11 de juny AQUÍ

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció