En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Falta molt suport de l'administració cap a les persones amb discapacitat intel·lectual"

DINCAT, és una federació que coordina, representa i defensa els interessos de prop de 300 entitats socials que treballen conjuntament per oferir serveis i suports…

28 març 2019

Redacció

Comparteix

DINCAT, és una federació que coordina, representa i defensa els interessos de prop de 300 entitats socials que treballen conjuntament per oferir serveis i suports que potencien l'autonomia de la persona i que garanteixen la seva plena inclusió a la societat en totes les etapes vitals i en tots els àmbits. Per al proper dissabte 30 de març, sota el lema "Tenim Drets" hi ha convocada una manifestació a la plaça de Catalunya de Barcelona per demanar millores de finançament des de les administracions públiques i a l'hora defensar uns drets adquirits per aquest col·lectiu darrerament. Al Programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb la psicòloga de Tallers Guinardó i membre de la federació DINCAT. "Demanem que des de l'administració pública es destini un millor finançament a aquestes entitats perquè hem patit moltes retallades sobretot en els últims deu anys. Volem sortir al carrer perquè se'ns escolti. Perquè aquestes persones han de tenir uns drets com el dret al treball, dret a l'habitatge, així com cobrir plaçes vacants de molts llocs de treball de persones incapacitades que no s'han cobert".


DINCAT té previst fer més concentracions si no rep les ajudes que hi ha establertes i aprovades per les diverses entitats que defensen aquestes persones. Per això el proper dissabte es manifestarà al centre de la capital de Catalunya en un acte que donarà el tret de sortida a les 10.30h amb l'el·laboració de pancartes i d'altres activitats. A partir de les 11.30h començarà l'acte reivindicatiu amb la lectura de diferents manifestos.

Catalunya Cristiana i un repàs al judici del procés sobiranista

Al programa també s'ha parlat de la 23ena sessió del judici contra els líders independentistes, amb Maria Josep Feliu, magistrada de la Secció Penal 22 de l'Audiència Provincial de Barcelona. Amb Carme Munté s'ha fet una ullada a la darrera publicació setmanal de la revista Catalunya Cristiana.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció