En directe

Laudes

SOCIETAT

Farreres: "El mòbil no ha de marcar el ritme de la nostra vida"

Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Lluís Alegre, exconseller de Turisme i vicepresident del CEES, i Francesc Perendreu, director del Centre Català…

1 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Lluís Alegre, exconseller de Turisme i vicepresident del CEES, i Francesc Perendreu, director del Centre Català d’Addiccions Socials, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de defensar mecanismes de moderació en l'ús del mòbil per mantenir un món més humà i lliure. Perandreu ha explicat que "un 24 per cent de les persones que tenen entre 15 i 25 anys tenen problemes d'abús en l'ús del mòbil". En aquesta línia, ha dit que "més que una addicció, el problema és la utilització excessiva de la pantalla, de les noves tecnologies". Alegre ha destacat que "aquestes eines, que són bones, han d'anar acompanyades de formació i, per exemple, que els aparells no siguin a l'habitació de dormir". Farreres ha defensat que "el mòbil no marqui el ritme de la vida, sinó que sigui un instrument útil en determinats moments". També ha comentat que "el mòbil dona una hipercomunicació, però alhora provoca aïllament".

Pel que fa al Mobile World Congress, el president del CEES ha destacat "l'espectacularitat de la presència dels robots", i ha contraposat "dos testimonis de persones que coneixen aquesta eina i que han estat entrevistats aquests dies a la contra del diari LA VANGUARDIA: una dona defensant que no podien ser com els humans i un home que creia que sí, que podien arribar a acompanyar les persones com si fossin animals de companyia". Alegre ha subratllat que "el Mobile és molt més important per la presència al món i per la gestió que comporta que no pas per la seva dimensió turística, que també hi és certament". Sobre la polèmica institucional per l'absència de l'alcaldessa Ada Colau i del president del Parlament, Roger Torrent, a la recepció del rei Felip VI diumenge passat, Farreres ha destacat el fet que "algú digui al Rei que molts catalans estan dolguts, per la seva conducta davant determinats fets". Finalment tots tres han coincidit també a l'hora de valorar positivament el fet que s'hagi confirmat la continuïtat del Mobile l'any vinent a Barcelona, del 25 al 28 de febrer, i també la xifra d'assistents: 107.000, segons l'organització.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 1 de març.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024