En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Federico Wals, que va treballar 6 anys a Buenos Aires amb Bergoglio, diu que el Papa "comunica en mitjans allunyats"

Federico Wals, un pare de família argentí de 34 anys, va treballar entre els anys 2007 i 2013 amb Jorge-Mario Bergoglio quan era cardenal-arquebisbe de…

18 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Federico Wals, un pare de família argentí de 34 anys, va treballar entre els anys 2007 i 2013 amb Jorge-Mario Bergoglio quan era cardenal-arquebisbe de Buenos Aires. Per compartir el seu coneixement de l’actual papa Francesc, el també politòleg i consultor de Comunicació Institucional Religiosa de l’agència La Machi, com també periodista del Grup Indalo, ha estat uns dies a Barcelona amb motiu d’una sessió organitzada per l’Obervatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. En una entrevista aquest dijous a Fórmula Estel, de Ràdio Estel, Wals s’ha referit al moment de l’anunci d’elecció del nou Papa el 13 de març de 2013: “Va ser un d’aquells moments per als quals no estem preparats, perquè no passa cada dia que un cap sigui elegit com a pontífex”. En aquesta línia, Wals ha destacat que es van produir des d’aleshores en ell “una barreja de sensacions que es van processant, perquè la gent del seu entorn estava alegre però alhora se sentia òrfena, des del fet que sigui el primer Papa llatinoamericà fins a la seva condició de jesuïta”.
Federico Wals ha explicat que, al cardenal Bergoglio, no li agradava concedir entrevistes per no privilegiar cap mitjà o agència. “Només ho feia el Dijous Sant, després de la Missa”, ha aclarit. Sobre el fet que ara el Papa Francesc sí que doni entrevistes, ha destacat que “ho fa per un sentit de responsabilitat i donant més importància als mitjans que no són propis de l’Església o fins i tot que hi estan més allunyats”. Dins el canvi que ha comportat per a Bergoglio l’elecció per a la Seu de Pere, Wals ha comentat que “la imatge del balcó de la Plaça de Sant Pere després de ser elegit és molt significativa, perquè segurament era un moment òptim per començar a assumir aquesta nova imatge des de la seva persona”. Des de Buenos Aires, segons el comunicador, es veu el Papa “com un pastor proper al seu poble, gràcies a les noves tecnologies i als seus missatges”
Federico Wals també ha comentat els “difícils moments” viscuts per Jorge-Mario Bergoglio quan va haver de comparèixer davant la justícia sota l’acusació de suposades complicitats amb la dictadura. “Com que ell no parlava del tema, molts van pensar que tenia coses per amagar, però en realitat no ho feia perquè no li agradava parlar d’ell mateix. Temps després, tot es va aclarir amb el testimoni de moltes persones que van veure salvades les seves vides precisament per l’acció de Bergoglio”, ha explicat.
D’altra banda, davant la personalitat de l’actual pontífex, que és partidari de canvis en l’Església, Wals ha dit que Francesc “té resistències i oposicions, entre els lefebrians a l’Argentina i ara dins la Cúria o el teixit eclesial, però ell vol aprofundir en les coincidències per sobre de les discrepàncies”, com es va veure en el recent Sinode extraordinari sobre la família. Federico Wals ha explicat que va reunir-se amb el papa Francesc al setembre passat a Roma, amb la seva dona. Tots dos van dir al Sant Pare que estaven buscant el seu tercer fill. “El pontífex va posar les mans sobre la panxa de la meva dona, amb el desig que arribi una nova criatura, i així ha estat, perquè l’estem esperant”, ha conclòs amb un justificat somriure.
Es pot escoltar aquí (a partir del minut 29'00") tota l'entrevista a Federico Wals.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció