En directe

Vespres

SOCIETAT

Fer referèndum: "sobirania" per a uns, "performance" per a altres

El dirigent de Reagrupament i militant del PDECat Ignasi Planas i el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra, han defensat…

4 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El dirigent de Reagrupament i militant del PDECat Ignasi Planas i el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra, han defensat aquest dimarts, en el programa El Mirador de l'actualitat, el "dret de sobirania" de Catalunya a decidir el seu futur en el referèndum de l'1 d'octubre. En canvi, el regidor de Ciutadans a Santa Coloma de Gramenet Dimas Gragera i el gestor de l'Administració de Justícia Sixto Cadenas, membre també de Societat Civil Catalana, han qualificat de "performance" l'anunci fet aquest mateix dimarts amb els detalls de la convocatòria dels catalans a les urnes. Serra ha argumentat que "hi ha hagut els últims 40 anys dues ruptures de la Constitució: el cop d'Estat del 23-F, que d'alguna manera va aconseguir tornar enrere a l'esperit del franquisme amb la LOAPA, i la intervenció del Tribunal Constitucional per declarar 14 articles de l'Estatut català, cosa que comporta fer fora Catalunya de la Constitució".
Per la seva banda, Sixto Cadenas ha arribat a qualificar de "cop d'Estat" el text de la Llei del Referèndum fet públic aquest dimarts. Dimas Gragera ha definit com "l'agonia del procés" l'anunci perquè, segons el regidor de Ciutadans, "s'està deixant en mans d'una majoria de la meitat més un una cosa que s'hauria de votar, en tot cas, per dos terços". Ignasi Planas, tot i que ha admès l'existència d'un "xoc de legitimitats", ha assegurat que "el que ha passat aquest dimarts, amb l'anunci dels detalls del referèndum, és un acte de sobirania que té Catalunya com a nació". El col·loqui s'ha fet coincidint amb l'inici de l'acte, al Teatre Nacional, en què el president Carles Puigdemont ha ratificat, repassant els detalls del referèndum, la seva intenció de seguir fins al final  amb la convocatòria per a l'1 d'octubre.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 4 de juliol.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024