En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Fernando Cordero, religiós dels Sagrats Cors, afronta nous reptes pastorals i educatius des del setembre a Catalunya

Fernando Cordero Morales, un religiós dels Sagrats Cors que, als seus 43 anys, acaba d'arribar a Barcelona procedent de la seva Andalusia natal, ha explicat aquest…

22 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Fernando Cordero Moralesun religiós dels Sagrats Cors que, als seus 43 anys, acaba d'arribar a Barcelona procedent de la seva Andalusia natal, ha explicat aquest dilluns a Fórmula Estel, de Ràdio Estel, les seves vivències 3 mesos després de ser destinat a Catalunya. "La disponibilitat per als diferents treballs de la congregació, tant en col·legis com en parròquies, ha format part de la base de la meva trajectòria, en què m'he hagut d'adaptar a les circumstàncies, sense oblidar el ministeri de periodista, que he intentat aplicar a tots els camins que se m'han encomanat", ha explicat. D'altra banda, Cordero ha definit els Sagrats Cors com "una congregació que ha subratllat, en l'evangeli, el fet que Déu és amor, des de la voluntat de fer-lo contemplació i anunci".
El religiós, que havia viscut a Esplugues de Llobregat entre els 2 i els 10 anys, acaba de publicar Amigos hasta la muerte (San Pablo, 2014), un llibre pedagògic sobre sants, amb il·lustacions de Patxi Velasco Fano i Poe Ortega. Fernando Cordero ha explicat que aquest treball és producte d'una experiència periodística. "Enviat per la revista Reinado Social, vaig entrevistar Jesús Sánchez Adalid, i vaig plantejar escriure alguna cosa sobre vides de sants partint de la idea que no són només personatges històrics del passat", ha explicat. En la mateixa línia, ha dit que "la santedat ve des de fa molts segles, però avui tots estem igualment cridats a la santedat, motiu pel qual el llibre comença amb Sant Agustí d'Hipona i s'acaba amb el Papa Francesc". Cordero també ha escrit el llibre MasterChef de la santidad, un treball que "sobretot vol que obrim boca amb l'aperitiu d'aquesta invitació que l'Església i el Papa Francesc ens fan perquè siguem sants".
Fernando Cordero, que viu des del setembre a Catalunya, forma part de la comunitat que els religiosos dels Sagrats Cors tenen a l'avinguda República Argentina, al barri barceloní de Vallcarca. També està integrat en l'equip directiu i de Pastoral del Col·legi Pare Demià, a la zona de Sarrià. A banda del seu compromís educatiu, Cordero està implicat en l'atenció de Llar Trobada, un pis per a immigrants gestionat pels religiosos dels Sagrats Cors i que està situat molt a prop de la comunitat i del santuari.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Fernando Cordero.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció