En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Fernando Cordero, religiós dels Sagrats Cors, afronta nous reptes pastorals i educatius des del setembre a Catalunya

Fernando Cordero Morales, un religiós dels Sagrats Cors que, als seus 43 anys, acaba d'arribar a Barcelona procedent de la seva Andalusia natal, ha explicat aquest…

22 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Fernando Cordero Moralesun religiós dels Sagrats Cors que, als seus 43 anys, acaba d'arribar a Barcelona procedent de la seva Andalusia natal, ha explicat aquest dilluns a Fórmula Estel, de Ràdio Estel, les seves vivències 3 mesos després de ser destinat a Catalunya. "La disponibilitat per als diferents treballs de la congregació, tant en col·legis com en parròquies, ha format part de la base de la meva trajectòria, en què m'he hagut d'adaptar a les circumstàncies, sense oblidar el ministeri de periodista, que he intentat aplicar a tots els camins que se m'han encomanat", ha explicat. D'altra banda, Cordero ha definit els Sagrats Cors com "una congregació que ha subratllat, en l'evangeli, el fet que Déu és amor, des de la voluntat de fer-lo contemplació i anunci".
El religiós, que havia viscut a Esplugues de Llobregat entre els 2 i els 10 anys, acaba de publicar Amigos hasta la muerte (San Pablo, 2014), un llibre pedagògic sobre sants, amb il·lustacions de Patxi Velasco Fano i Poe Ortega. Fernando Cordero ha explicat que aquest treball és producte d'una experiència periodística. "Enviat per la revista Reinado Social, vaig entrevistar Jesús Sánchez Adalid, i vaig plantejar escriure alguna cosa sobre vides de sants partint de la idea que no són només personatges històrics del passat", ha explicat. En la mateixa línia, ha dit que "la santedat ve des de fa molts segles, però avui tots estem igualment cridats a la santedat, motiu pel qual el llibre comença amb Sant Agustí d'Hipona i s'acaba amb el Papa Francesc". Cordero també ha escrit el llibre MasterChef de la santidad, un treball que "sobretot vol que obrim boca amb l'aperitiu d'aquesta invitació que l'Església i el Papa Francesc ens fan perquè siguem sants".
Fernando Cordero, que viu des del setembre a Catalunya, forma part de la comunitat que els religiosos dels Sagrats Cors tenen a l'avinguda República Argentina, al barri barceloní de Vallcarca. També està integrat en l'equip directiu i de Pastoral del Col·legi Pare Demià, a la zona de Sarrià. A banda del seu compromís educatiu, Cordero està implicat en l'atenció de Llar Trobada, un pis per a immigrants gestionat pels religiosos dels Sagrats Cors i que està situat molt a prop de la comunitat i del santuari.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Fernando Cordero.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció