En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Fernando Cordero, religiós dels Sagrats Cors, afronta nous reptes pastorals i educatius des del setembre a Catalunya

Fernando Cordero Morales, un religiós dels Sagrats Cors que, als seus 43 anys, acaba d'arribar a Barcelona procedent de la seva Andalusia natal, ha explicat aquest…

22 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Fernando Cordero Moralesun religiós dels Sagrats Cors que, als seus 43 anys, acaba d'arribar a Barcelona procedent de la seva Andalusia natal, ha explicat aquest dilluns a Fórmula Estel, de Ràdio Estel, les seves vivències 3 mesos després de ser destinat a Catalunya. "La disponibilitat per als diferents treballs de la congregació, tant en col·legis com en parròquies, ha format part de la base de la meva trajectòria, en què m'he hagut d'adaptar a les circumstàncies, sense oblidar el ministeri de periodista, que he intentat aplicar a tots els camins que se m'han encomanat", ha explicat. D'altra banda, Cordero ha definit els Sagrats Cors com "una congregació que ha subratllat, en l'evangeli, el fet que Déu és amor, des de la voluntat de fer-lo contemplació i anunci".
El religiós, que havia viscut a Esplugues de Llobregat entre els 2 i els 10 anys, acaba de publicar Amigos hasta la muerte (San Pablo, 2014), un llibre pedagògic sobre sants, amb il·lustacions de Patxi Velasco Fano i Poe Ortega. Fernando Cordero ha explicat que aquest treball és producte d'una experiència periodística. "Enviat per la revista Reinado Social, vaig entrevistar Jesús Sánchez Adalid, i vaig plantejar escriure alguna cosa sobre vides de sants partint de la idea que no són només personatges històrics del passat", ha explicat. En la mateixa línia, ha dit que "la santedat ve des de fa molts segles, però avui tots estem igualment cridats a la santedat, motiu pel qual el llibre comença amb Sant Agustí d'Hipona i s'acaba amb el Papa Francesc". Cordero també ha escrit el llibre MasterChef de la santidad, un treball que "sobretot vol que obrim boca amb l'aperitiu d'aquesta invitació que l'Església i el Papa Francesc ens fan perquè siguem sants".
Fernando Cordero, que viu des del setembre a Catalunya, forma part de la comunitat que els religiosos dels Sagrats Cors tenen a l'avinguda República Argentina, al barri barceloní de Vallcarca. També està integrat en l'equip directiu i de Pastoral del Col·legi Pare Demià, a la zona de Sarrià. A banda del seu compromís educatiu, Cordero està implicat en l'atenció de Llar Trobada, un pis per a immigrants gestionat pels religiosos dels Sagrats Cors i que està situat molt a prop de la comunitat i del santuari.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Fernando Cordero.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció