En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Ferran Bel: "Clara Ponsatí sabrà a quina estratègia respon si quan torna a Catalunya vol emfatitzar tant la seva confrontació amb el Govern de la Generalitat i el conjunt de l'Estat"

El diputat del PDeCat presidirà la comissió sobre l'Operació Catalunya del Congrés. "Si Rajoy o Fernández Díaz hi són citats i no s'hi presenten, estaran faltant el respecte al Congrés"

29 març 2023

Redacció

Comparteix

El diputat del PDeCat Ferran Bel diu que "Clara Ponsatí sabrà a quina estratègia respon si quan torna a Catalunya vol emfatitzar tant la seva confrontació amb el Govern de la Generalitat i el conjunt de l'Estat". És l'opinió de Bel sobre el retorn a Catalunya de l'exconsellera Clara Ponsatí després de cinc anys fora de l'Estat.

L'exconsellera Clara Ponsatí a la sortida de la Ciutat de la Justícia després de declarar, acompanyada de la presidenta de Junts, Laura Borràs.
L'exconsellera Clara Ponsatí, a la sortida de la Ciutat de la Justícia després de declarar, el 28 de març, i acompanyada per la presidenta de Junts, Laura Borràs | ACN

Durant la roda de premsa que l'eurodiputada va oferir després d'anunciar el seu retorn aquest dimarts, Ponsatí va criticar durament al Govern actual, així com a l'Estat. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Bel ha dit que creu que "és un error posar el focus d'atenció als Mossos d'Esquadra, ja que són policia judicial i han d'actuar com a tal". I afegeix que "no ens podem anar tirant trets als peus".

La detenció de Ponsatí "no s'hauria d'haver produït mai per la seva condició d'eurodiputada", creu Ferran Bel. El diputat també ha tret pit de la reforma del Codi Penal, que el seu partit va votar, ja que segons ell, "Ponsatí ha pogut tornar a Catalunya, amb certa normalitat pertorbada per la detenció, gràcies a la reforma".

"La detenció de Ponsatí no s'hauria d'haver produït mai per la seva condició d'eurodiputada"

Comissió d'investigació Operació Catalunya

Bel serà el president de la comissió sobre l'Operació Catalunya. El del PDeCat ha assegurat que "si Mariano Rajoy o Jorge Fernández Díaz són citats en aquesta comissió i no es presenten, estaran faltant el respecte al Congrés dels Diputats". Bel ha afegit que la seva absència "no encaixaria amb el discurs tan ferm que fan de respecte a les institucions constitucionals".

Aquest dijous es farà la primera reunió de la comissió, que té per objectiu investigar la trama policial i política orquestrada pel govern del Partit Popular per desacreditar el moviment independentista a partir de l'any 2012. El president de la comissió ha detallat que "potser l'excomissari Villarejo va aflorar evidències claríssimes, però el responsable de l'operació Catalunya no és ell. Els responsables polítics són uns altres, des de la meva perspectiva" ha conclòs Ferran Bel.

"L'excomissari Villarejo no és el responsable de l'operació Catalunya. Els responsables polítics són uns altres"

Entrevista a Ferran Bel, diputat del PDeCAT i president de la comissió de l'Operació Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció