En directe

Sense distància

POLÍTICA

Ferran Bel: "Clara Ponsatí sabrà a quina estratègia respon si quan torna a Catalunya vol emfatitzar tant la seva confrontació amb el Govern de la Generalitat i el conjunt de l'Estat"

El diputat del PDeCat presidirà la comissió sobre l'Operació Catalunya del Congrés. "Si Rajoy o Fernández Díaz hi són citats i no s'hi presenten, estaran faltant el respecte al Congrés"

29 març 2023

Redacció

Comparteix

El diputat del PDeCat Ferran Bel diu que "Clara Ponsatí sabrà a quina estratègia respon si quan torna a Catalunya vol emfatitzar tant la seva confrontació amb el Govern de la Generalitat i el conjunt de l'Estat". És l'opinió de Bel sobre el retorn a Catalunya de l'exconsellera Clara Ponsatí després de cinc anys fora de l'Estat.

L'exconsellera Clara Ponsatí a la sortida de la Ciutat de la Justícia després de declarar, acompanyada de la presidenta de Junts, Laura Borràs.
L'exconsellera Clara Ponsatí, a la sortida de la Ciutat de la Justícia després de declarar, el 28 de març, i acompanyada per la presidenta de Junts, Laura Borràs | ACN

Durant la roda de premsa que l'eurodiputada va oferir després d'anunciar el seu retorn aquest dimarts, Ponsatí va criticar durament al Govern actual, així com a l'Estat. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Bel ha dit que creu que "és un error posar el focus d'atenció als Mossos d'Esquadra, ja que són policia judicial i han d'actuar com a tal". I afegeix que "no ens podem anar tirant trets als peus".

La detenció de Ponsatí "no s'hauria d'haver produït mai per la seva condició d'eurodiputada", creu Ferran Bel. El diputat també ha tret pit de la reforma del Codi Penal, que el seu partit va votar, ja que segons ell, "Ponsatí ha pogut tornar a Catalunya, amb certa normalitat pertorbada per la detenció, gràcies a la reforma".

"La detenció de Ponsatí no s'hauria d'haver produït mai per la seva condició d'eurodiputada"

Comissió d'investigació Operació Catalunya

Bel serà el president de la comissió sobre l'Operació Catalunya. El del PDeCat ha assegurat que "si Mariano Rajoy o Jorge Fernández Díaz són citats en aquesta comissió i no es presenten, estaran faltant el respecte al Congrés dels Diputats". Bel ha afegit que la seva absència "no encaixaria amb el discurs tan ferm que fan de respecte a les institucions constitucionals".

Aquest dijous es farà la primera reunió de la comissió, que té per objectiu investigar la trama policial i política orquestrada pel govern del Partit Popular per desacreditar el moviment independentista a partir de l'any 2012. El president de la comissió ha detallat que "potser l'excomissari Villarejo va aflorar evidències claríssimes, però el responsable de l'operació Catalunya no és ell. Els responsables polítics són uns altres, des de la meva perspectiva" ha conclòs Ferran Bel.

"L'excomissari Villarejo no és el responsable de l'operació Catalunya. Els responsables polítics són uns altres"

Entrevista a Ferran Bel, diputat del PDeCAT i president de la comissió de l'Operació Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció

"No crec que cap canvi de govern aturi o no posi en marxa la llei de l’oblit oncològic"

Mostra mèdica

L'Associació contra el Càncer a Barcelona remarca que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina de una persona que ha superat un càncer

5 juny 2023

Redacció

Santi Rodríguez: "El PSC, a part de tenir la presidència del Parlament, hauria de tenir alguna cosa més"

El secretari general del Partit Popular de Catalunya diu que totes aquelles persones de Ciutadans que deixin el partit i vulguin sumar-se al projecte del PP “tenen la porta oberta”

2 juny 2023

Redacció