En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Ferran Busquets fa balanç del sensellarisme: "Està pitjor" 

En una entrevista a Ràdio Estel, Ferran Busquets, exdirector d’Arrels Fundació, fa balanç dels dotze anys al capdavant de l’entitat social

1 juliol 2024

Comparteix

Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació durant dotze anys, s’acomiada de l’entitat lamentant que el sensellarisme “està pitjor”, ja que la pobresa “cada cop és més difícil de resoldre”. En una entrevista a La Caravana Ràdio Estel, Busquets creu que encara queden moltes coses pendents a resoldre.

Ferran Busquets, director d'Arrels Fundació durant dotze anys, deixa el càrrec aquest 30 de juny / Font: Arrels Fundació

En aquest sentit, l'exdirector opina que actualment s’estan fent “polítiques tímides” per a persones sensellar. Ferran Busquets lamenta que “no s’han fet amb la fermesa que s’haurien de fer i no s’han sabut aprofitar les oportunitats”.  

“El Pla Endreça ha endurit les actuacions contra el sensellar" 

El fins ara director d’Arrels lamenta que el Pla Endreça de l’Ajuntament de Barcelona ha endurit les actuacions i les ordenances del civisme també s’han tornat més exigents. “Hi ha gent que ha estat multada amb dos mil euros en poc temps”. Busquets també ha recordat que un dels “principals drames” és l’empadronament.  

“És un dret i un deure, que no te’l deixen ni exercir”.  

“Si volem que ningú dormi al carrer, hem de posar-nos-hi tots” 

D’altra banda, Ferran Busquets ha admès que la societat s’ha adonat que el sensellarisme és una realitat que existeix, “però no té clar com s’ha de resoldre".  

“Volem coses, però hem de saber com s’ha de fer. Responsabilitzar-nos tots. Si volem que ningú dormi al carrer, hem de posar-nos-hi tots”, remarca.  

El futur, a prop d’Arrels

Després de dotze anys, Ferran Busquets tanca una etapa a Arrels Fundació, amb un nou destí encara desconegut. Tot i això, ha assegurat que sempre estarà vinculat a l’entitat. 

Entrevista a Ferran Busquets, exdirector d'Arrels Fundació

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024