En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

"Fins que no es proposi un candidat no es mourà la política"

Aquest dimecres hem començat la Fórmula Estel amb Jaume Aymar, director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, que ha recordat una trobada amb Carles Puigdemont i…

28 març 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimecres hem començat la Fórmula Estel amb Jaume Aymar, director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, que ha recordat una trobada amb Carles Puigdemont i una oració que el va emocionar: l'oració al Crist de la Tramuntana.
Braços en creu damunt la pia fusta,
Senyor, empareu la closa i el sembrat,
doneu el verd exacte al nostre prat
i mesureu la tramuntana justa
que eixugui l’herba i no ens espolsi el blat.
Fages de Climent

I The Beatles han estat els encarregats d'obrir musicalment la Fórmula amb aquesta cançó:

La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, l'obertura formal d'un procés d'extradició, els darrers pronunciaments de l’ONU sobre la vulneració de drets polítics... hem comentat la situació política amb Xavier Torrens, politòleg i sociòleg: "Barcelona, Catalunya, Madrid, Alemanya, Escòcia, Suïssa, Finlàndia... Ningú té al cap en quants països està la política catalana present en aquests moments. Emocionalment moltes persones han tornat a sentir com un sotrac, i una incertesa, com quan va haver el referèndum de l'1 d'octubre. Un indicador molt objectiu és que els mitjans de comunicació internacionals ara estan amatents, com no passava des de l'1 d'octubre". Torrens ha posat com exemple la CNN: “Els periodistes de la CNN no són independentistes, però no entenen gens ni mica l’actitud de l’Estat espanyol”.
Sobre el Ple urgent que se celebra aquest dimecres, el professor de la Universitat de Barcelona, Xavier Torrens, ha expressat: "Avui, a nivell d'efectes legals i jurídics, no tindrà efectes" i ha dit què caldrà: "Fins que no es proposi un candidat a la investidura no es mourà realment la política"
Comentari de l’Actualitat
La presidenta de la Taula del Tercer SectorFrancina Alsina, i el president de la Confederació del Tercer Sector, Joan Segarra, van reunir-se amb Roger Torrent dilluns en el marc de la ronda de contactes pel front comú que ha posat sobre la taula el president del Parlament. Alsina ha expressat que aquest gran pacte té com a objectiu "saber conviure tots plegats, siguem del color que siguem, sense agressivitat sinó amb respecte, es pugui seguir mantenint, perquè amb la deriva que està agafant aquests dies fa molta por que això no arribi a petar".
Aquí hi ha llibres
Hem viatjat fins el barri de Sarrià de Barcelona per coneixer totes les novetats de Sant Jordi i la història de la llibreria A Peu de Página. Gemma Barrufet, propietaria de la llibreria, ha explicat: "Els sarrianencs tenen un nivell lector molt alt, i és un barri molt familiar i tira molt els llibres de 0 a 12 anys".
Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció