En directe

Fabricació pròpia

SOCIETAT

“Fira Gran és un gran aparador del que pot fer la gent gran”

Del 12 al 15 de juny, torna a Barcelona Fira Gran. Aquest any, el saló de la Gent Gran arriba a la seva 21a edició…

7 juny 2019

Redacció

Comparteix
Del 12 al 15 de juny, torna a Barcelona Fira Gran. Aquest any, el saló de la Gent Gran arriba a la seva 21a edició a les Reials Drasssanes de la capital catalana. FiraGran ofereix un gran ventall d’activitats: conferències, debats i informació adreçada a la gent gran de Catalunya. Fins dissabte, aquesta fira es converteix en un punt de trobada per a totes les persones grans de Catalunya que porten una vida activa i participativa. Durant quatre dies, els visitants podran participar en les més de 450 activitats gratuïtes que s’hi ofereixen, entre les quals destaquen una gran caminada, un espai de diàlegs intergeneracionals, màster amb classe de música i moviment i exhibició de castellers, entre d’altres. Un any més, Fira Gran es consolida com “un gran aparador de tot allò que pot fer la gent gran”, segons ha dit, en declaracions a Ràdio Estel, el director de Fira Gran, Juli Simón.
La 21a edició de Fira Gran està dedicada a l’edatisme, el terme que s'utilitza quan una persona estereotipa i prejutja una altra per la seva edat. Segons Juli Simón, “cuidem prou dels nostres grans, però no els tractem prou bé”. En aquest sentit, el director de Fira Gran ha explicat que, “en el dia a dia, podem realitzar petites discrimanacions no pas mala fe, sinó per costum”, com ara “si una persona acompanya algú gran, moltes vegades, ens adrecem, primer de tot, a la persona més jove”. A més, Simón ha destacat que aquests gestos “moltes vegades els invisibilitzem o els ignorem sense adornar-nos-en”. Per aquest motiu, ha dit Simón, “l’edatisme serà un dels temes principals de debat a Fira Gran en aquesta edició”
Fira Gran està patrocinada per Mèmora i Electium. També compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.
AQUÍ pots trobar totes les activitats que organitza Fira Gran

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció