En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

“Fira Gran és un gran aparador del que pot fer la gent gran”

Del 12 al 15 de juny, torna a Barcelona Fira Gran. Aquest any, el saló de la Gent Gran arriba a la seva 21a edició…

7 juny 2019

Redacció

Comparteix
Del 12 al 15 de juny, torna a Barcelona Fira Gran. Aquest any, el saló de la Gent Gran arriba a la seva 21a edició a les Reials Drasssanes de la capital catalana. FiraGran ofereix un gran ventall d’activitats: conferències, debats i informació adreçada a la gent gran de Catalunya. Fins dissabte, aquesta fira es converteix en un punt de trobada per a totes les persones grans de Catalunya que porten una vida activa i participativa. Durant quatre dies, els visitants podran participar en les més de 450 activitats gratuïtes que s’hi ofereixen, entre les quals destaquen una gran caminada, un espai de diàlegs intergeneracionals, màster amb classe de música i moviment i exhibició de castellers, entre d’altres. Un any més, Fira Gran es consolida com “un gran aparador de tot allò que pot fer la gent gran”, segons ha dit, en declaracions a Ràdio Estel, el director de Fira Gran, Juli Simón.
La 21a edició de Fira Gran està dedicada a l’edatisme, el terme que s'utilitza quan una persona estereotipa i prejutja una altra per la seva edat. Segons Juli Simón, “cuidem prou dels nostres grans, però no els tractem prou bé”. En aquest sentit, el director de Fira Gran ha explicat que, “en el dia a dia, podem realitzar petites discrimanacions no pas mala fe, sinó per costum”, com ara “si una persona acompanya algú gran, moltes vegades, ens adrecem, primer de tot, a la persona més jove”. A més, Simón ha destacat que aquests gestos “moltes vegades els invisibilitzem o els ignorem sense adornar-nos-en”. Per aquest motiu, ha dit Simón, “l’edatisme serà un dels temes principals de debat a Fira Gran en aquesta edició”
Fira Gran està patrocinada per Mèmora i Electium. També compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.
AQUÍ pots trobar totes les activitats que organitza Fira Gran

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció