En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Formació en dispositius mòbils per a persones grans

Els smartphones s’han convertit gairebé en una eina imprescindible per a la vida actual. Però hi ha persones que en poden quedar al marge. Un…

12 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Els smartphones s’han convertit gairebé en una eina imprescindible per a la vida actual. Però hi ha persones que en poden quedar al marge. Un sector és el de les persones grans, que poden tenir la sensació que això és complicat o que no ho faran servir. En aquesta línia, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa un projecte per a formar més de 5.000 persones majors de 55 anys en l'ús de les tauletes i els smartphones.
A la Fórmula Estel d'aquest dilluns hem parlat amb l'Anna Blazquez, Directora del Departament d’Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés: “La gent gran el que demana són temes útils, perquè veuen la necessitat. Sobretot quan venen els néts amb fotografies o missatges, i els hi diuen: per què no t’instal·les el WhatsApp? S’ho acaben fent però necessiten algú que s’ho expliqui. Sobretot necessiten estar connectats amb els seus”.
Els mòbils intel·ligents permeten, a més de realitzar trucades, accedir a tota una sèrie de serveis online, com consultar pàgines web, aplicacions, comunicació instantània tipus Whatsapp o Skype, Google Maps, xarxes socials... En els cursos de la Fundació Pere Tarrés s’aprén també fotografia, vídeo, ús d’emoticones i seguretat en la xarxa. Què en diuen les persones que hi han participat? “Les persones queden encantadíssimes. Demanen molts més tallers. La llàstima és que són tallers de curta durada. És més que res perquè facin un tastet i després puguin de manera autònoma o a través dels seus familiars ampliar coneixements. Els hi agradaria poder continuar i continuar, i estar sempre fent aquesta formació", ha afirmat Anna Blazquez, Directora del Departament d’Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés.
Els tallers s'impartiran entre els mesos de setembre de 2016 i febrer de 2017 en diferents espais com biblioteques, centres cívics, casals de gent gran o universitats de tota Catalunya i Balears.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció