En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Formació en dispositius mòbils per a persones grans

Els smartphones s’han convertit gairebé en una eina imprescindible per a la vida actual. Però hi ha persones que en poden quedar al marge. Un…

12 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Els smartphones s’han convertit gairebé en una eina imprescindible per a la vida actual. Però hi ha persones que en poden quedar al marge. Un sector és el de les persones grans, que poden tenir la sensació que això és complicat o que no ho faran servir. En aquesta línia, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa un projecte per a formar més de 5.000 persones majors de 55 anys en l'ús de les tauletes i els smartphones.
A la Fórmula Estel d'aquest dilluns hem parlat amb l'Anna Blazquez, Directora del Departament d’Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés: “La gent gran el que demana són temes útils, perquè veuen la necessitat. Sobretot quan venen els néts amb fotografies o missatges, i els hi diuen: per què no t’instal·les el WhatsApp? S’ho acaben fent però necessiten algú que s’ho expliqui. Sobretot necessiten estar connectats amb els seus”.
Els mòbils intel·ligents permeten, a més de realitzar trucades, accedir a tota una sèrie de serveis online, com consultar pàgines web, aplicacions, comunicació instantània tipus Whatsapp o Skype, Google Maps, xarxes socials... En els cursos de la Fundació Pere Tarrés s’aprén també fotografia, vídeo, ús d’emoticones i seguretat en la xarxa. Què en diuen les persones que hi han participat? “Les persones queden encantadíssimes. Demanen molts més tallers. La llàstima és que són tallers de curta durada. És més que res perquè facin un tastet i després puguin de manera autònoma o a través dels seus familiars ampliar coneixements. Els hi agradaria poder continuar i continuar, i estar sempre fent aquesta formació", ha afirmat Anna Blazquez, Directora del Departament d’Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés.
Els tallers s'impartiran entre els mesos de setembre de 2016 i febrer de 2017 en diferents espais com biblioteques, centres cívics, casals de gent gran o universitats de tota Catalunya i Balears.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció