En directe

Laudes

FÓRMULA ESTEL

Formació en dispositius mòbils per a persones grans

Els smartphones s’han convertit gairebé en una eina imprescindible per a la vida actual. Però hi ha persones que en poden quedar al marge. Un…

12 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Els smartphones s’han convertit gairebé en una eina imprescindible per a la vida actual. Però hi ha persones que en poden quedar al marge. Un sector és el de les persones grans, que poden tenir la sensació que això és complicat o que no ho faran servir. En aquesta línia, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya han posat en marxa un projecte per a formar més de 5.000 persones majors de 55 anys en l'ús de les tauletes i els smartphones.
A la Fórmula Estel d'aquest dilluns hem parlat amb l'Anna Blazquez, Directora del Departament d’Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés: “La gent gran el que demana són temes útils, perquè veuen la necessitat. Sobretot quan venen els néts amb fotografies o missatges, i els hi diuen: per què no t’instal·les el WhatsApp? S’ho acaben fent però necessiten algú que s’ho expliqui. Sobretot necessiten estar connectats amb els seus”.
Els mòbils intel·ligents permeten, a més de realitzar trucades, accedir a tota una sèrie de serveis online, com consultar pàgines web, aplicacions, comunicació instantània tipus Whatsapp o Skype, Google Maps, xarxes socials... En els cursos de la Fundació Pere Tarrés s’aprén també fotografia, vídeo, ús d’emoticones i seguretat en la xarxa. Què en diuen les persones que hi han participat? “Les persones queden encantadíssimes. Demanen molts més tallers. La llàstima és que són tallers de curta durada. És més que res perquè facin un tastet i després puguin de manera autònoma o a través dels seus familiars ampliar coneixements. Els hi agradaria poder continuar i continuar, i estar sempre fent aquesta formació", ha afirmat Anna Blazquez, Directora del Departament d’Acció Digital de la Fundació Pere Tarrés.
Els tallers s'impartiran entre els mesos de setembre de 2016 i febrer de 2017 en diferents espais com biblioteques, centres cívics, casals de gent gran o universitats de tota Catalunya i Balears.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció