En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

"Encara que es tanquin portes, canto en català perquè em sento més còmode"

Roger Fortuny és Fortuu, un raper originari de Fornells de la Selva que acaba de publicar el seu primer disc de llarga durada, '42'

28 novembre 2023

Redacció

Comparteix

"Encara que es tanquin portes, canto en català perquè em sento més còmode". Aquesta declaració del raper català Fortuu és tota una declaració d'intencions. L'ha pronunciat en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, on ha donat a conèixer el seu primer disc de llarga durada, '42' ('Four Two', editat per RGB Suports). "No m'acaba d'agradar la meva veu en castellà, i a més, canto en català perquè no es perdi la llengua", ha dit.

Ni la llengua, ni la música urbana que es fa al territori. "Hi ha molt trap bo en català que no es coneix o que s'hauria de conèixer més", afegeix posant com a exemple 31 Fam o Mushkaa.

El cantant Fortuu, a Ràdio Estel

Fortuu és Roger Fortuny, de Fornells de la Selva, qui temps després de publicar l'EP 'Dopamina' amb el trapper Quimo, fa el salt amb aquest '42', que no té un fil conductor, però és el vehicle per conèixer-lo una mica més i sorprendre's a cada cançó.

Un disc, assegura Fortuu, on ret homenatge als amics i a la seva família, que sempre han estat al seu costat. De fet, el seu germà Lluc canta amb ell 'Oblida'm'. I és que no diu que no a les col·laboracions: el raper Hattyy fa les veus a 'Family' i no és ni l'única vegada ni l'única col·laboració.

A l'entrevista, no dubta a tirar la canya a l'argentí Duki ("tot i que seria difícil que cantés en català), Flashy Ice Cream i 31 FAM, i reconeix que el futbol (juga a tercera divisió a l'Escala) encara està una mica per sobre de la música.

Fortuu, cantant de música urbana en català: "Encara que es tanquin portes, canto en català perquè em sento més còmode"

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció