En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Emilio Morenatti: "Jo vull fotografiar el que està passant"

El fotoperiodista va captar el moment en el qual Salvador Illa i altres líders del PSC veien en pantalla els primers resultats de l’escrutini de les eleccions del 12 de maig al Parlament de Catalunya

13 maig 2024

Redacció

Comparteix
Emilio Morenatti Salvador Illa PSC
Emilio Morenatti fotografia la cúpula del PSC mentre veuen els resultats per televisió de l'escrutini de les eleccions al Parlament de Catalunya 2024.

L'endemà que la fotografia viral de Morenatti al PSC, el fotoperiodista fa una crida als assessors dels grups polítics a què perdin la por i a obrir-se a la possibilitat a què els seus líders siguin captats de manera més natural, tal com ja passa als Estats Units. I és que, segons la seva experiència, "la part humana del polític és molt important d'explicar perquè aporta context". En una entrevista al programa Fabricació Pròpia, Morenatti ha explicat les dificultats amb les quals es troben els professionals de la fotografia en moments com les nits electorals, on sovint tot està pensat i controlat fins al mil·límetre.

També ha confessat que va haver d'esperar ben bé mitja hora per a poder fer la instantània a la cúpula del PSC, ja que Illa "estava contínuament mirant el mòbil, que és per on li arribaven els resultats". El dues vegades guanyador del premi Pulitzer, assegura sentir-se sorprès pel ressò de la imatge, ja que, diu que "visualment no és molt potent". Segons el fotoperiosita, la persistència és clau per a aconseguir una imatge com la que s'ha fet viral durant la darrera la nit electoral.

Escolta l'entrevista al fotoperiodista Emilio Morenatti

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció