En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Fra Valentí presenta 'La huerta de San Francisco', llibre sobre les tradicions agràries dels convents caputxins

L’Editorial Mediterrània ha presentat el llibre La huerta de San Francisco, de Fra Valentí Serra de Manresa. Es tracta d’una publicació que ofereix una aproximació…

8 abril 2016

Redacció

Comparteix
L’Editorial Mediterrània ha presentat el llibre La huerta de San Francisco, de Fra Valentí Serra de Manresa. Es tracta d’una publicació que ofereix una aproximació a les principals tradicions agràries desenvolupades pels hortolans en els convents caputxins que van ser, segons l'autor, els primers horts urbans. 
Segons ha explicat Fra Valentí a Ràdio Estel, l’encíclica Laudato Si del Papa Francesc ens ha donat un toc d’atenció. “La terra ens dóna molt i l’hem de tractar bé, perquè de la terra n’hem de treure els millors fruits. La tradició agrícola caputxina consisteix en treure sense forçar”, ha dit l’historiador i arxiver caputxí.  
Les persones que decideixin comprar el llibre descobriran, per exemple, que la pastanaga és resolutiva en cataplasmes calents, que l'herba dels canonges s'acomoda a tots els terrenys i que el creixen té propietats depuratives i fortificants, entre molts altres secrets de l'horticultura practicada pels caputxins. Valentí Serra ha extret totes aquestes eines de manuscrits inèdits i de tractats antics molt poc coneguts.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció