En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc, 4 anys promovent "la cultura de l'encontre"

Francesc ha estat notícia aquest dilluns pels 4 anys del seu pontificat a la seu de Pere. Són molts els qui han felicitat el Papa…

13 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha estat notícia aquest dilluns pels 4 anys del seu pontificat a la seu de Pere. Són molts els qui han felicitat el Papa dels pobres, de les perifèries, dels gestos de conciliació, de la unitat dels cristians i, en definitiva, de la cultura de l’encontre, sense renunciar a la seva missió d’anunciar Jesucrist. El 13 de març de 2013 passarà a la història com el dia en què el cardenal argentí Jorge Mario Bergoglio va ser elegit Papa, adoptant el nom de Francesc i en un moment en què es convertia en el primer pontífex llatinoamericà. Han passat ja 4 anys des d'aquell dia en què el món va conèixer la veu del Sant Pare. Durant tot el dia, les xarxes socials s'han omplert de missatges d'afecte i felicitacions dirigides al Papa des de diferents llocs del món. Molts han destacat la importància de la «Cultura de l’Encontre» i del diàleg fratern que proposa constantment el bisbe de Roma, com a model de comunicació que permeti a les societats «construir ponts i no pas murs».
El secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha recordat aquest mateix dilluns, en una entrevista concedida a la Ràdio Vaticana, que ell era encara a Caracas, com a nunci de la Santa Seu a Veneçuela, en el moment de l’anunci del nou Papa ara fa quatre anys. D’aquell moment, el cardenal Parolin ha destacat que la primera reacció va ser de "gran sorpresa per aquest nom, per l'elecció del cardenal Bergoglio, no considerat entre els papables, i pel nom de Francesc, que presenta ja unes característiques pròpies". En aquesta línia, ha afegit que l'ha colpit sobretot "aquesta confiança recíproca amb el poble, quan va demanar la seva pregària perquè Déu el beneís".
Aquests han estat quatre anys viscuts molt intensament per un pastor universal, Jorge Mario Bergoglio, que havia arribat “gairebé des de la fi del món”, com ell va dir també en les primeres paraules. Francesc està realitzant una obra de gran renovació en l’Església. Aquest últim any, per exemple, ha estat molt intens, amb la publicació de l’exhortació Amoris Laetitia, la històrica abraçada amb el patriarca Ciril a Cuba, la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia i el viatge ecumènic a Suècia pels 500 anys de la reforma luterana, tot plegat emmarcat també en l’Any Jubilar de la Misericòrdia. Ràdio Estel també vol enviar avui la seva felicitació al Sant Pare per aquests quatre anys d’una autoritat que, com ell diu, és sobretot servei.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 13 de març.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció