En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc admet que, "davant la mort, la fe trontolla"

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig que "Jesús eduqui els nostres cors en l’esperança de la resurrecció, perquè aprenguem a viure en…

1 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig que "Jesús eduqui els nostres cors en l’esperança de la resurrecció, perquè aprenguem a viure en l’espera segura de la trobada definitiva amb ell i amb els nostres éssers estimats". En l’audiència general, a partir d’un passatge de la carta de Sant Pau als cristians de Tessalònica, Francesc ha parlat de la virtut de l’esperança cristiana a la llum del Nou Testament. El Sant Pare, a l’aula Pau VI del Vaticà i davant de milers de persones, ha recordat que Pau ens diu que “som fills de l’amor, coberts amb el casc de l’esperança en la salvació”. També ha recordat que "aquesta virtut s’engrandeix davant de Jesucrist i el seu esdeveniment pasqual". El pontífex, en la mateixa línia, ha reinvidicat l’entusiasme i l’alegria en la resurrecció viscut pels cristians de Tessalònica. Francesc ha explicat que, quan pau escriu a aquesta comunitat, intenta "fer que comprengui els efectes i les conseqüències en la vida de cadascú"
El pontífex ha parlat de "perspectiva extraordinària que se'ns obre" amb la resurrecció. Davant els dubtes de fe que surten per la nostra fragilitat, el Papa ha fet seves les paraules de Sant Pau sobre la fermesa en l’esperança cristiana, i n’ha posat alguns exemples. "La dificultat no es troba a acceptar la resurrecció, sinó en creure en la resurrecció dels morts perquè, cada cop que ens enfrontem a la mort pròpia o d'éssers estimats, la nostra fe trontolla mentre ens preguntem si hi ha vida després de la mort", ha comentat. El Sant Pare ha recordat que "l’esperança ja s'ha acomplert però es realitzarà per a cadascú de nosaltres, cosa que implica viure-hi amb cor humil i pobre".  Com a contraposició, el bisbe de Roma s’ha referit als qui només confien en ells mateixos. 
I d’altra banda, el pontífex ha recordat que aquest dijous, festa de la Presentació del Senyor, la Candelera, se celebra la Jornada Mundial de la Vida consagrada. Amb aquest motiu, Francesc presidirà a les 17.30 hores una celebració de l’Eucaristia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, on són especialment convocats els religiosos i religioses. Enguany la Jornada Mundial de la Vida Consagrada està marcada per la preparació del proper Sínode dels Bisbes, el de l’any 2018, dedicat als joves i el seu discerniment vocacional.
Intenció per al febrer
El Papa demana aquest mes de febrer, com a intenció de pregària universal confiada a l'Apostolat de l'Oració, que acollim els necessitats. Concretament demana"per aquells que estan aclaparats, especialment els pobres, els refugiats i els marginats, perquè trobin acollida i suport a les nostres comunitats". El director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el jesuïta Frédéric Fornos, ha explicat el sentit d’aquesta intenció mensual. "En escoltar aquestes paraules de Francesc, recordo l'evangeli de Mateu, en què Jesús proposa venir a ell si estem cansats i afeixugats perquè ell ens farà reposar", ha explicat. El director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa també ha comentat la insistència del Sant Pare a l’hora de denunciar les perversions humanes davant la necessitat de moltes persones, a causa de "la globalització de la indiferència en què la cultura del benestar ens anestesia i davant la qual podem proposar la cultura de l'encontre".
Frédéric Fornos ha assegurat, en aquesta línia, que el pontífex està contra qualsevol construcció de murs, en una referència implicita al projecte que té Donald Trump de construir un mur fronterer amb Mèxic. El director de al Xarxa Mundial ha dit que "hi ha molts murs que es construeixen per por als altres, perquè tanquen alguns i desterren uns altres, però tots cauen". La intenció, que sortirà en les properes hores en missatge mensual, es difon a través del projecte audiovisual conegut com "El vídeo del papa". Es podrà trobar, un cop es faci públic, a través del canal que la xarxa té al YouTube.
I precisament sobre el mur de Trump, el substitut per a la Secretaria d'Estat Angelo Becciu ha estat aquest dimecres la primera veu oficial de la Santa Seu que s'hi manifesta en contra. "Hi ha preocupació, perquè els cristians són missatgers d'una altra cultura, la de l'obertura, i no pas la dels murs", ha dit Becciu en la inauguració de l'any acadèmic a la Universitat Catòlica de Roma, acompanyat pel president italià, Sergio Matarella.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 1 de febrer.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció