En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc admet que, "davant la mort, la fe trontolla"

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig que "Jesús eduqui els nostres cors en l’esperança de la resurrecció, perquè aprenguem a viure en…

1 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig que "Jesús eduqui els nostres cors en l’esperança de la resurrecció, perquè aprenguem a viure en l’espera segura de la trobada definitiva amb ell i amb els nostres éssers estimats". En l’audiència general, a partir d’un passatge de la carta de Sant Pau als cristians de Tessalònica, Francesc ha parlat de la virtut de l’esperança cristiana a la llum del Nou Testament. El Sant Pare, a l’aula Pau VI del Vaticà i davant de milers de persones, ha recordat que Pau ens diu que “som fills de l’amor, coberts amb el casc de l’esperança en la salvació”. També ha recordat que "aquesta virtut s’engrandeix davant de Jesucrist i el seu esdeveniment pasqual". El pontífex, en la mateixa línia, ha reinvidicat l’entusiasme i l’alegria en la resurrecció viscut pels cristians de Tessalònica. Francesc ha explicat que, quan pau escriu a aquesta comunitat, intenta "fer que comprengui els efectes i les conseqüències en la vida de cadascú"
El pontífex ha parlat de "perspectiva extraordinària que se'ns obre" amb la resurrecció. Davant els dubtes de fe que surten per la nostra fragilitat, el Papa ha fet seves les paraules de Sant Pau sobre la fermesa en l’esperança cristiana, i n’ha posat alguns exemples. "La dificultat no es troba a acceptar la resurrecció, sinó en creure en la resurrecció dels morts perquè, cada cop que ens enfrontem a la mort pròpia o d'éssers estimats, la nostra fe trontolla mentre ens preguntem si hi ha vida després de la mort", ha comentat. El Sant Pare ha recordat que "l’esperança ja s'ha acomplert però es realitzarà per a cadascú de nosaltres, cosa que implica viure-hi amb cor humil i pobre".  Com a contraposició, el bisbe de Roma s’ha referit als qui només confien en ells mateixos. 
I d’altra banda, el pontífex ha recordat que aquest dijous, festa de la Presentació del Senyor, la Candelera, se celebra la Jornada Mundial de la Vida consagrada. Amb aquest motiu, Francesc presidirà a les 17.30 hores una celebració de l’Eucaristia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, on són especialment convocats els religiosos i religioses. Enguany la Jornada Mundial de la Vida Consagrada està marcada per la preparació del proper Sínode dels Bisbes, el de l’any 2018, dedicat als joves i el seu discerniment vocacional.
Intenció per al febrer
El Papa demana aquest mes de febrer, com a intenció de pregària universal confiada a l'Apostolat de l'Oració, que acollim els necessitats. Concretament demana"per aquells que estan aclaparats, especialment els pobres, els refugiats i els marginats, perquè trobin acollida i suport a les nostres comunitats". El director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el jesuïta Frédéric Fornos, ha explicat el sentit d’aquesta intenció mensual. "En escoltar aquestes paraules de Francesc, recordo l'evangeli de Mateu, en què Jesús proposa venir a ell si estem cansats i afeixugats perquè ell ens farà reposar", ha explicat. El director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa també ha comentat la insistència del Sant Pare a l’hora de denunciar les perversions humanes davant la necessitat de moltes persones, a causa de "la globalització de la indiferència en què la cultura del benestar ens anestesia i davant la qual podem proposar la cultura de l'encontre".
Frédéric Fornos ha assegurat, en aquesta línia, que el pontífex està contra qualsevol construcció de murs, en una referència implicita al projecte que té Donald Trump de construir un mur fronterer amb Mèxic. El director de al Xarxa Mundial ha dit que "hi ha molts murs que es construeixen per por als altres, perquè tanquen alguns i desterren uns altres, però tots cauen". La intenció, que sortirà en les properes hores en missatge mensual, es difon a través del projecte audiovisual conegut com "El vídeo del papa". Es podrà trobar, un cop es faci públic, a través del canal que la xarxa té al YouTube.
I precisament sobre el mur de Trump, el substitut per a la Secretaria d'Estat Angelo Becciu ha estat aquest dimecres la primera veu oficial de la Santa Seu que s'hi manifesta en contra. "Hi ha preocupació, perquè els cristians són missatgers d'una altra cultura, la de l'obertura, i no pas la dels murs", ha dit Becciu en la inauguració de l'any acadèmic a la Universitat Catòlica de Roma, acompanyat pel president italià, Sergio Matarella.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 1 de febrer.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció