En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

Francesc alerta davant "la seguretat del poder que provoca la corrupció, també en l'Església", i demana no caure-hi

Francesc ha parlat aquest divendres de corrupció, i l’ha definida com aquella màxima perversió de l’ésser humà pecador, fins al punt d'afirmar que el pecat…

29 gener 2016

Redacció

Comparteix
Francesc ha parlat aquest divendres de corrupció, i l’ha definida com aquella màxima perversió de l’ésser humà pecador, fins al punt d'afirmar que el pecat és reversible però la corrupció és més profunda i requereix un canvi més radical, perquè comporta que, des de la seguretat i el poder, la persona creu que no té necessitat de demanar perdó. El Papa ha recordat que “hem de pregar a Déu que la feblesa que ens porta a pecar no es converteixi mai en corrupció”. En l’homilia de la Missa a la residència Santa Marta, a partir de la història del pecat de David, Francesc ha recordat que “es pot pecar de moltes maneres i, per tot, es pot demanar sempre perdó a Déu”. El problema, segons el pontífex, comença amb els corruptes, que "no tenen necessitat de demanar perdó". És l’actitud de David quan s’enamora de Betsabé, una dona casada amb un oficial del rei, i intenta tapar l’adulteri quan sap que la dona seduïda estava embarassada.
El Sant Pare ha assegurat que "David és sant, però també un pecador que arriba a la corrupció pel poder, cosa que ens pot passar a cadascú de nosaltres". Ha recordat que sovint, "des de la seguretat del poder, tots ens podem sentir forts fins al punt de dissenyar plans per falsejar situacions". El pontífex ha afegit que "la corrupció, de la qual David sortirà amb voluntat de demanar perdó, és un moment dins l’hàbit més lleig del pecat i embruta la nostra vida". Efectivament Francesc ha destacat la importància de demanar a Déu la gràcia de no ser corruptes mai, encara que siguem pecadors. "El pecat de la corrupció és present davant la seguretat del poder en l'Església, en la política i a tot arreu", ha conclòs abans de demanar pregàries "per l'Església, començant pel Papa, els bisbes, els sacerdots, els religiosos i els fidels laics".
Audiència a l'assemblea de la Congregació per a la Doctrina de la Fe
El Sant Pare ha rebut aquest mateix divendres, en audiències successives, el cardenal Domenico Calcagno, president de l’Administració del Patrimoni de la Santa Seu, el cardenal Estanislao Rjlko, president del Pontifici per als Laics, Luciano Suriani, nunci apostòlic a Sèrbia i els participants en l’assemblea plenària de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, reunits aquests dies al Vaticà. En aquesta recepció, el Sant Pare ha destacat que, "en una Europa que té el risc de perdre el seu esperit humanístic, l’Església es manté en els fonaments de la misericòrdia de Crist i moguda pel seu esperit", i ha demanat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe un nou impuls missioner.
El pontífex ha recordat que el mandat cristià de "donar menjar al qui té fam és aplicable a tots els àmbits de la vida, també el de combatre la ignorància de la fe cristiana". Finalment el Papa ha defensat "la renovació d’una Església oberta als signes dels temps, amb una contribució que passa per la complementarietat entre pastoral i jerarquia, des de la fidelitat a Crist ressuscitat".
A punt el segon vídeo del Papa amb les seves intencions mensuals
Luis Ramírez, treballador de l’Apostolat de l’Oració des de la Cúria de la Companyia de Jesús a Roma, ha explicat que aquesta obra es basa en les necessitats i els problemes de les persones arreu del món, "un treball que compta amb l’ajuda dels mitjans de comunicació que té des de fa més d’un any un nou impuls del Papa". Recordem que, des d’aquest mes de gener, les intencions mensuals del Sant Pare, canalitzades a través de l’Apostolat de l’Oració, es poden veure en un vídeo amb la veu i la imatge del mateix Francesc. El proper anunci de les intencions serà la setmana vinent, coincidint amb l’inici del mes de febrer.
S'anuncia una trobada dels Missioners de la Misericòrdia amb el Papa
Vint-i-tres preveres i religiosos de les diòcesis de Catalunya han estat nomenats Missioners de la Misericòrdia pel Sant Pare Francesc.  El dimarts 9 de febrer, el Papa Francesc donarà la benvinguda als Missioners de la Misericòrdia a Roma per parlar amb ells del servei que se’ls demana, tal com va exposar a la Butlla El rostre de la misericòrdia: «Seran, sobretot, signe viu de com el Pare acull tots els qui estan a la recerca del seu perdó. Seran missioners de la misericòrdia perquè seran els artífexs davant de tots d’una trobada carregada d’humanitat, font d’alliberament, rica de responsabilitat, per a superar els obstacles i reprendre la vida nova del Baptisme» (n. 18).
L’endemà, el dimecres de Cendra (10 de febrer), el Sant Pare presidirà la solemne Eucaristia de l’inici del temps quaresmal i conferirà l’encàrrec a aquests missioners de la misericòrdia. Concretament podran sobretot organitzar “missions per al poble” anunciant l’alegria del perdó, celebraran el sagrament de la Reconciliació amb capacitat per absoldre de tots els pecats reservats a la Santa Seu i podran ser predicadors convincents de la misericòrdia del Senyor.
Aquests són els Missioners de la Misericòrdia a les diòcesis amb seu a Catalunya:
Arxidiòcesi de Tarragona
1. Jaume Gené Nolla
2. Josep Mateu Guarro
Arxidiòcesi de Barcelona
1. Salvador Pié-Ninot
 Diòcesi de Girona
1. Joan Baburés Noguer
2. Josep Puig Bofill
3. Joan Planellas Barnosell
Diòcesi d'Urgell
1.     Ignasi Navarri Benet
2.     Antoni Elvira Gorgorió
Diòcesi de Lleida
1. Ramon Prat Pons
2. Gerard Soler Quintillà
3. Daniel Turmo Gargallo
 
Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat
1. Bernabé Dalmau Vilalta, OSB.
2. Ramon Olomí Batlle, CMF.
3. Josep Roca Mas, SF
 
Diòcesi de Solsona
1. Antoni Bonet Trilla
2. Josep Maria Montiu de Nuix
 
Diòcesi de Terrassa
1. David Abadias Aurín
2. Lluís Victori Companys, SJ
 
Diòcesi de Tortosa
1. Javier Vilanova Pellissa
2. Ivan Cid Pegueroles
 
Diòcesi de Vic
1. Jaume Casamitjana Vilaseca
2. Joan Casas Griera
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 29 de gener.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció