En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc, als joves de Taizé: "El mal no té l'última paraula"

Des de demà i fins diumenge, coincidint amb el canvi d’any, tindrà lloc a Riga la 39a Trobada ecumènica de joves, organitzada per la Comunitat…

27 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Des de demà i fins diumenge, coincidint amb el canvi d’any, tindrà lloc a Riga la 39a Trobada ecumènica de joves, organitzada per la Comunitat de Taizé. Desenes de milers de nois i noies es reuniran per celebrar una etapa més de l'anomenat "pelegrinatge de confiança a través de la terra", que va començar el germà Roger Schutz a finals dels anys 70. De cara a aquestes jornades en una ciutat com la capital de Letònia, de llarga tradició luterana, els líders de l'Església catòlica, al costat de l'ortodoxa, la luterana i les Esglésies Baptistes han signat conjuntament la carta d'invitació a aquesta activitat, en un lloc on també viuen molts creients ortodoxos. El Papa, en el missatge enviat als participants, fa una invitació a "manifestar amb les paraules i amb les accions que el mal no té l'última paraula de la nostra història".
En la mateixa línia, el pontífex recorda que "actualment moltes persones se senten sacsejades i desanimades per la violència, les injustícies, els patiments i les divisions, precisament amb la impressió que el mal és més fort que tot". El Sant Pare, davant això, reitera la crida que ja feia a la carta Misericordia et Misera, coincidint amb la cloenda del recent Any Jubilar. En aquest escrit, deia que "és el temps de la misericòrdia per a tots i cadascú , perquè ningú no pensi que està fora de la proximitat de Déu i de la potència de la seva tendresa".
El Bisbe de Roma manifesta igualment la seva especial proximitat a aquests joves que han triat "deixar la comoditat del sofà per viure aquest pelegrinatge de la confiança". Finalment s’adreça a ells dient-los que tots, "joves cristians, ortodoxos, protestants i catòlics, amb aquestes jornades viscudes sota el signe d'una fraternitat real, expressen el desig de ser protagonistes de la història, de no deixar que siguin els altres els qui decideixin el seu futur". Finalment, el Papa expressa el seu desig "que aquestes jornades ajudin els joves participants a no tenir por dels seus límits, sinó a créixer en la confiança en Jesús, el Crist i Senyor, que creu i espera en la joventut".
L'observador de la Santa Seu davant la FAO analitza l'Any de la Misericòrdia
D'altra banda, l'observador permanent de la Santa Seu davant els organismes de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació a Roma, Fernando Chica Arellano, ha assegurat en el programa Tu palabra me da Vida, de la Ràdio Vaticana, que la set d’avui l’hem de satisfer amb generositat i amor cristià també avui, no només de manera material sinó sobretot en el terreny humà i espiritual. Ha recordat el contingut d'una reflexió feta pel Sant Pare el 12 d'octubre passat: "No n'hi ha prou amb el fet d'haver experimentat la misericòrdia de Déu en la nostra vida, sinó que hem de ser el seu signe i instrument a través de petits gestos concrets que tenen, en ells mateixos, un gran valor als ulls del Senyor". L’observador permanent també ha recordat diferents crides de l’Església en l’Any de la Misericòrdia que es va clausurar el 20 de novembre passat.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 27 de desembre.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció