En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Francesc anima a descobrir "els esperits que vénen de Déu" i diu que "les obres de misericòrdia són el cor de la nostra fe"

El Papa Francesc ha fet una crida aquest dijous a diferenciar aquells esperits que vénen de Déu dels que no, perquè són mundans o d’altres…

7 gener 2016

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha fet una crida aquest dijous a diferenciar aquells esperits que vénen de Déu dels que no, perquè són mundans o d’altres referents als quals ens acollim els éssers humans. En l’homilia de la Missa matinal, el pontífex ha fet ressonar la crida que feia dimecres, festa de l’Epifania, a construir entre tots una Església que sigui testimoni autèntic de Jesucrist, i no pas una posseïdora de la veritat i la llum absolutes. Un missatge interpel•lador que també es veu en El vídeo del Papa, que es va fer públic el mateixs 6 de gener i que sortirà cada mes amb les seves intencions. El Sant Pare ha dit concretament que "les obres de misericòrdia són el cor de la nostra fe". Ha estat en la seva homilia a la Capella de Santa Marta, represa ja després de la pausa nadalenca. Aturant-se en la primera lectura, de la Primera Carta de l’apòstol Sant Joan, el pontífex ha avisat que cal estar "atents davant la mundanitat i davant d'aquells esperits que ens allunyen de Déu, que s'ha fet carn per a nosaltres".
Francesc ha desenvolupat la predicació a partir de la idea de “romandre en Déu”, una afirmació de l'Apòstol Joan. El Sant Pare ha dit que "és com l'abast i l'estil de la vida cristiana". En aquesta línia, ha afegit que un cristià "és el qui està en Déu", el que "té a dintre l'Esperit Sant i es deixa guiar per Ell". També ha aclarit que Joan posa en guàrdia el fet de donar "fe a tot esperit" i que, per tant, cal posar "a prova els esperits, per comprendre si provenen, veritablement, de Déu". El pontífex ha recordat que es tracta de "provar", de veure "què passa en el propi cor", quina és l'arrel "del que sentim en cada moment, i d'on ve”
A nivell eclesial i de comunitats cristianes, el Papa ha dit que ja es poden fer "molts plans pastorals" i imaginar nous "mètodes per acostar-nos a la gent", però "si no seguim el camí de Déu que va venir a la carn, del Fill de Déu que s'ha fet home per caminar amb nosaltres, no estem en el camí del bon esperit, i aquest és l'anticrist, la mundanitat, l'esperit del món". Com a exemples clars d’obres de misericòrdia visitar els malalts, ha parlat de la necessitat de "donar de menjar a qui no en té i tenir cura dels descartats, perquè cada germà nostre, que hem d'estimar, és carn de Crist".
El vídeo del Papa
D'altra banda, des d'aquest 6 de gener, es pot veure per Youtube el Vídeo del Papa, un missatge amb imatge i so en què Francesc explica la seva intenció principal per a aquest mes de gener. És el primer d’una producció mensual mitjançant la qual es podran escoltar, amb la força del mateix autor, el bisbe de Roma, el contingut d’aquestes intencions per a cada mes, impulsades i proposades per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, l’Apostolat de l’Oració. Recordem que, ara fa uns dies, el director de l’Apostolat de l’Oració, el jesuïta Frederic Fornos, ja ens havia avançat la difusió, a principis de cada mes i a partir d’ara, d’aquest vídeo amb la veu del Papa.
Una nova Porta Santa oberta a Roma
Igualment destaquem que el Santuari romà de la Mare de Déu del Diví Pastor  ja té oberta des d'aquest dia de Reis la seva Porta Santa com a temple jubilar en l’Any de la Misericòrdia. El rector del temple marià, Luciano Changas Costa, ha destacat la importància d’aquesta advocació de la Mare de Déu per al poble romà i per a tots els creients. "Aquesta porta és molt important precisament per la la gran devoció del poble romà a la Mare de Déu del Diví Amor", ha explicat el rector.  Més enllà de la tradició i de la fe que contempla l’existència de diversos miracles, sobretot el primer, que va donar origen al santuari, el rector Luciano Changas Costa ha explicat que el miracle que culmina tota la personalitat del santuari "és l’alliberament de Roma després d’una promesa del papa Pius XII".
Luciano  Changas Costa ha recordat, a més, que "Pius XII ja va fer un vot després de la Segona Guerra Mundial a la Mare de Déu per la conversió del poble romà: la construcció del nou santuari". També ha destacat que, "amb una obra de caritat, per la salvació de Roma, es va aconseguir l'alliberament de la ciutat". Coincidint amb la festa de l’Epifania, el cardenal vicari de Roma, Agostino Vallini, va presidir el ritu d’obertura de la Porta Santa al Santuari de la Mare de Déu del Diví Pastor, just abans de la processó per celebrar després l’Eucaristia.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 7 de gener.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció