En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc anima a descobrir "els esperits que vénen de Déu" i diu que "les obres de misericòrdia són el cor de la nostra fe"

El Papa Francesc ha fet una crida aquest dijous a diferenciar aquells esperits que vénen de Déu dels que no, perquè són mundans o d’altres…

7 gener 2016

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha fet una crida aquest dijous a diferenciar aquells esperits que vénen de Déu dels que no, perquè són mundans o d’altres referents als quals ens acollim els éssers humans. En l’homilia de la Missa matinal, el pontífex ha fet ressonar la crida que feia dimecres, festa de l’Epifania, a construir entre tots una Església que sigui testimoni autèntic de Jesucrist, i no pas una posseïdora de la veritat i la llum absolutes. Un missatge interpel•lador que també es veu en El vídeo del Papa, que es va fer públic el mateixs 6 de gener i que sortirà cada mes amb les seves intencions. El Sant Pare ha dit concretament que "les obres de misericòrdia són el cor de la nostra fe". Ha estat en la seva homilia a la Capella de Santa Marta, represa ja després de la pausa nadalenca. Aturant-se en la primera lectura, de la Primera Carta de l’apòstol Sant Joan, el pontífex ha avisat que cal estar "atents davant la mundanitat i davant d'aquells esperits que ens allunyen de Déu, que s'ha fet carn per a nosaltres".
Francesc ha desenvolupat la predicació a partir de la idea de “romandre en Déu”, una afirmació de l'Apòstol Joan. El Sant Pare ha dit que "és com l'abast i l'estil de la vida cristiana". En aquesta línia, ha afegit que un cristià "és el qui està en Déu", el que "té a dintre l'Esperit Sant i es deixa guiar per Ell". També ha aclarit que Joan posa en guàrdia el fet de donar "fe a tot esperit" i que, per tant, cal posar "a prova els esperits, per comprendre si provenen, veritablement, de Déu". El pontífex ha recordat que es tracta de "provar", de veure "què passa en el propi cor", quina és l'arrel "del que sentim en cada moment, i d'on ve”
A nivell eclesial i de comunitats cristianes, el Papa ha dit que ja es poden fer "molts plans pastorals" i imaginar nous "mètodes per acostar-nos a la gent", però "si no seguim el camí de Déu que va venir a la carn, del Fill de Déu que s'ha fet home per caminar amb nosaltres, no estem en el camí del bon esperit, i aquest és l'anticrist, la mundanitat, l'esperit del món". Com a exemples clars d’obres de misericòrdia visitar els malalts, ha parlat de la necessitat de "donar de menjar a qui no en té i tenir cura dels descartats, perquè cada germà nostre, que hem d'estimar, és carn de Crist".
El vídeo del Papa
D'altra banda, des d'aquest 6 de gener, es pot veure per Youtube el Vídeo del Papa, un missatge amb imatge i so en què Francesc explica la seva intenció principal per a aquest mes de gener. És el primer d’una producció mensual mitjançant la qual es podran escoltar, amb la força del mateix autor, el bisbe de Roma, el contingut d’aquestes intencions per a cada mes, impulsades i proposades per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, l’Apostolat de l’Oració. Recordem que, ara fa uns dies, el director de l’Apostolat de l’Oració, el jesuïta Frederic Fornos, ja ens havia avançat la difusió, a principis de cada mes i a partir d’ara, d’aquest vídeo amb la veu del Papa.
Una nova Porta Santa oberta a Roma
Igualment destaquem que el Santuari romà de la Mare de Déu del Diví Pastor  ja té oberta des d'aquest dia de Reis la seva Porta Santa com a temple jubilar en l’Any de la Misericòrdia. El rector del temple marià, Luciano Changas Costa, ha destacat la importància d’aquesta advocació de la Mare de Déu per al poble romà i per a tots els creients. "Aquesta porta és molt important precisament per la la gran devoció del poble romà a la Mare de Déu del Diví Amor", ha explicat el rector.  Més enllà de la tradició i de la fe que contempla l’existència de diversos miracles, sobretot el primer, que va donar origen al santuari, el rector Luciano Changas Costa ha explicat que el miracle que culmina tota la personalitat del santuari "és l’alliberament de Roma després d’una promesa del papa Pius XII".
Luciano  Changas Costa ha recordat, a més, que "Pius XII ja va fer un vot després de la Segona Guerra Mundial a la Mare de Déu per la conversió del poble romà: la construcció del nou santuari". També ha destacat que, "amb una obra de caritat, per la salvació de Roma, es va aconseguir l'alliberament de la ciutat". Coincidint amb la festa de l’Epifania, el cardenal vicari de Roma, Agostino Vallini, va presidir el ritu d’obertura de la Porta Santa al Santuari de la Mare de Déu del Diví Pastor, just abans de la processó per celebrar després l’Eucaristia.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 7 de gener.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció