En directe

Trotamundos

PAPA FRANCESC

Francesc anima a mirar la mort "amb memòria de passat i de futur"

Francesc ha viscut avui una intensa celebració pels difunts, al cementiri romà de Prima Porta, on ha recordat que la mort té la doble dimensió…

2 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha viscut avui una intensa celebració pels difunts, al cementiri romà de Prima Porta, on ha recordat que la mort té la doble dimensió de dolor humà i d’esperança des de la fe en Crist ressuscitat. El pontífex ofereix al món aquest missatge només unes hores després d’haver tornat de Suècia, on ha mostrat la capacitat que catòlics i protestants poden tenir de refer la unitat 500 anys després d’un trencament que semblava definitiu i irreversible. 
En l'Eucaristia de la Commemoració dels Fidels Difunts, al mateix cementiri, el Papa ha explicat que la Commemoració dels Fidels Difunts té un significat molt especial, sovint ambivalent, ja que el cementiri és de fet un lloc trist. "És la tristor que es barreja amb l'esperança, situació que vivim també nosaltres avui quan fem memòria dels nostres, davant de les seves despulles, ja que farem igualment aquest camí", ha destacat. El Sant Pare, en aquesta línia, ha fet una crida a tots els creients perquè tornin a casa pensant en la vida present i futura. El pontífex ha fet una crida a tots els creients a mirar els difunts "amb doble memòria, de passat i de futur, amb la certesa que, seguint les paraules sortides dels llavis de Jesús, Déu ens ressuscitarà en l'últim dia".
Abans de dirigir-se a la tarda al cementiri romà de Prima Porta per celebrar la Missa en commemoració de tots els Fidels Difunts, ha invitat tothom a través d'un tweet a aturar-nos "amb fe davant les tombes dels nostres éssers estimats, resant també pels difunts que ningú recorda". Aquest mateix dimecres a la tarda, en finalitzar la celebració al cementiri de Prima Porta, el Sant Pare s’ha desplaçat a les Grutes Vaticanes, on ha viscut, de manera privada, un moment de pregària pels pontífexs difunts.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 2 de novembre.

El Papa recorda que el cementiri té "la tristor que es barreja amb l'esperança davnat les despulles dels difunts, perquè nosaltres també farem aquest camí"

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció