En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc anima a mirar la mort "amb memòria de passat i de futur"

Francesc ha viscut avui una intensa celebració pels difunts, al cementiri romà de Prima Porta, on ha recordat que la mort té la doble dimensió…

2 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha viscut avui una intensa celebració pels difunts, al cementiri romà de Prima Porta, on ha recordat que la mort té la doble dimensió de dolor humà i d’esperança des de la fe en Crist ressuscitat. El pontífex ofereix al món aquest missatge només unes hores després d’haver tornat de Suècia, on ha mostrat la capacitat que catòlics i protestants poden tenir de refer la unitat 500 anys després d’un trencament que semblava definitiu i irreversible. 
En l'Eucaristia de la Commemoració dels Fidels Difunts, al mateix cementiri, el Papa ha explicat que la Commemoració dels Fidels Difunts té un significat molt especial, sovint ambivalent, ja que el cementiri és de fet un lloc trist. "És la tristor que es barreja amb l'esperança, situació que vivim també nosaltres avui quan fem memòria dels nostres, davant de les seves despulles, ja que farem igualment aquest camí", ha destacat. El Sant Pare, en aquesta línia, ha fet una crida a tots els creients perquè tornin a casa pensant en la vida present i futura. El pontífex ha fet una crida a tots els creients a mirar els difunts "amb doble memòria, de passat i de futur, amb la certesa que, seguint les paraules sortides dels llavis de Jesús, Déu ens ressuscitarà en l'últim dia".
Abans de dirigir-se a la tarda al cementiri romà de Prima Porta per celebrar la Missa en commemoració de tots els Fidels Difunts, ha invitat tothom a través d'un tweet a aturar-nos "amb fe davant les tombes dels nostres éssers estimats, resant també pels difunts que ningú recorda". Aquest mateix dimecres a la tarda, en finalitzar la celebració al cementiri de Prima Porta, el Sant Pare s’ha desplaçat a les Grutes Vaticanes, on ha viscut, de manera privada, un moment de pregària pels pontífexs difunts.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 2 de novembre.

El Papa recorda que el cementiri té "la tristor que es barreja amb l'esperança davnat les despulles dels difunts, perquè nosaltres també farem aquest camí"

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció