En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc assegura, en el Jubileu dels Catequistes, que els cristians són "portadors d'alegria i anunciadors de Déu estimant"

El Jubileu dels Catequistes ha viscut aquest diumenge el matí més intens amb la missa presidida pel Papa a la Plaça de Sant Pere, després…

25 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Jubileu dels Catequistes ha viscut aquest diumenge el matí més intens amb la missa presidida pel Papa a la Plaça de Sant Pere, després de tres dies d'activitats i trobades a Roma. Francesc ha reflexionat, en la seva homilia, sobre la importància d'anunciar "allò que és essencial de la fe", el fet "que Jesús és viu i al nostre costat". En la mateixa línia, el Sant Pare ha assegurat que "s'anuncia Déu estimant, no pas quan algú està trist, com tampoc fent sermons bonics".

A partir de l'evangeli del dia, la paràbola de l'home ric que ignora Llàtzer, el pontífex ha explicat que, en realitat ,el ric té una malaltia molt greu que és la ceguesa, perquè "no és capaç de veure-hi més enllà del seu món, i no li interessa el que passa fora". El Sant Pare ha presentat aquesta imatge com un contrast entre una vida d'opulència i la pobresa de Llàtzer que es manifesta amb gran dignitat. En un altre moment, el Papa ha recordat que "no som profetes de desgràcies", sinó "portadors d'alegria, sense esperar a l'endemà per donar ajuda".

Després de l'Eucaristia dins el Jubileu dels Catequistes, en què han participat una vuitantena de catalans amb el bisbe Sebastià Taltavull, el Sant Pare ha introduït l'Àngelus recordant que l'Església compta des de dissabte amb un nou Beat: el sacerdot alemany Engelmar Unzeitig, dels Missioners Mariannhill, un home que va morir el 1945 al camp de concentració nazi de Dachau a l'edat de 34 anys. A més, el pontífex ha expressat el seu suport a una recent iniciativa dels Bisbes de Mèxic per sostenir el compromís de l'Església i de la societat civil a favor de la família i de la vida, alhora que ha recordat que prega constantment pel poble mexicà, perquè s'acabi la violència que ha afectat aquests dies també alguns sacerdots.

També durant la pregària mariana, Francesc ha destacat la celebració de la Jornada Mundial del Sord, per animar les persones sordes a donar la seva contribució per una Església i una societat cada vegada més capaços d'acollir tothom. I recordant la cita jubilar d'aquest cap de setmana, el bisbe de Roma ha saludat de manera especial tots els catequistes, als quals ha agraït el seu compromís en l'Església al servei de l'evangelització.


Audiència amb les víctimes de l'atemptat de Niça

Finalment destaquem que el pontífex ha rebut aquest dissabte, en un clima de profunda commoció, els familiars de les víctimes de l'atemptat terrorista perpetrat a Niça el 14 de juliol passat, amb 86 morts i desenes de ferits. Francesc reiterava la seva «proximitat en la pregària» i tota la seva «tendresa», juntament amb la de tota l'Església, en les paraules que va dirigir al miler de persones arribades des de França.

El Sant Pare ha compartit el dolor dels familiars i amics de les víctimes, davant la «violència que ha colpit cegament un grup de persones», sense distinció d'origen ni religió, i ha orientat el seu pensament especialment als nens i a les famílies. En un altre moment de l'audiència, el bisbe de Roma ha posat èmfasi en la responsabilitat dels polítics i de les religions davant la «urgent prioritat d'impulsar el diàleg i de no respondre mai a l'odi amb més odi». Un cop més, el Papa ha reiterat que el missatge que l'Evangeli de Jesús dirigeix ​​a tots és el de respondre als atacs del dimoni només amb les obres de Déu: perdó, amor i respecte.

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció