En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Francesc assegura, en el Jubileu dels Catequistes, que els cristians són "portadors d'alegria i anunciadors de Déu estimant"

El Jubileu dels Catequistes ha viscut aquest diumenge el matí més intens amb la missa presidida pel Papa a la Plaça de Sant Pere, després…

25 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Jubileu dels Catequistes ha viscut aquest diumenge el matí més intens amb la missa presidida pel Papa a la Plaça de Sant Pere, després de tres dies d'activitats i trobades a Roma. Francesc ha reflexionat, en la seva homilia, sobre la importància d'anunciar "allò que és essencial de la fe", el fet "que Jesús és viu i al nostre costat". En la mateixa línia, el Sant Pare ha assegurat que "s'anuncia Déu estimant, no pas quan algú està trist, com tampoc fent sermons bonics".

A partir de l'evangeli del dia, la paràbola de l'home ric que ignora Llàtzer, el pontífex ha explicat que, en realitat ,el ric té una malaltia molt greu que és la ceguesa, perquè "no és capaç de veure-hi més enllà del seu món, i no li interessa el que passa fora". El Sant Pare ha presentat aquesta imatge com un contrast entre una vida d'opulència i la pobresa de Llàtzer que es manifesta amb gran dignitat. En un altre moment, el Papa ha recordat que "no som profetes de desgràcies", sinó "portadors d'alegria, sense esperar a l'endemà per donar ajuda".

Després de l'Eucaristia dins el Jubileu dels Catequistes, en què han participat una vuitantena de catalans amb el bisbe Sebastià Taltavull, el Sant Pare ha introduït l'Àngelus recordant que l'Església compta des de dissabte amb un nou Beat: el sacerdot alemany Engelmar Unzeitig, dels Missioners Mariannhill, un home que va morir el 1945 al camp de concentració nazi de Dachau a l'edat de 34 anys. A més, el pontífex ha expressat el seu suport a una recent iniciativa dels Bisbes de Mèxic per sostenir el compromís de l'Església i de la societat civil a favor de la família i de la vida, alhora que ha recordat que prega constantment pel poble mexicà, perquè s'acabi la violència que ha afectat aquests dies també alguns sacerdots.

També durant la pregària mariana, Francesc ha destacat la celebració de la Jornada Mundial del Sord, per animar les persones sordes a donar la seva contribució per una Església i una societat cada vegada més capaços d'acollir tothom. I recordant la cita jubilar d'aquest cap de setmana, el bisbe de Roma ha saludat de manera especial tots els catequistes, als quals ha agraït el seu compromís en l'Església al servei de l'evangelització.


Audiència amb les víctimes de l'atemptat de Niça

Finalment destaquem que el pontífex ha rebut aquest dissabte, en un clima de profunda commoció, els familiars de les víctimes de l'atemptat terrorista perpetrat a Niça el 14 de juliol passat, amb 86 morts i desenes de ferits. Francesc reiterava la seva «proximitat en la pregària» i tota la seva «tendresa», juntament amb la de tota l'Església, en les paraules que va dirigir al miler de persones arribades des de França.

El Sant Pare ha compartit el dolor dels familiars i amics de les víctimes, davant la «violència que ha colpit cegament un grup de persones», sense distinció d'origen ni religió, i ha orientat el seu pensament especialment als nens i a les famílies. En un altre moment de l'audiència, el bisbe de Roma ha posat èmfasi en la responsabilitat dels polítics i de les religions davant la «urgent prioritat d'impulsar el diàleg i de no respondre mai a l'odi amb més odi». Un cop més, el Papa ha reiterat que el missatge que l'Evangeli de Jesús dirigeix ​​a tots és el de respondre als atacs del dimoni només amb les obres de Déu: perdó, amor i respecte.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció