En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

Francesc assegura que, entre catòlics i ortodoxos, "és més el que uneix que no pas el que separa" i que la caritat promou el camí compartit

El Papa ha celebrat una Missa aquest dissabte a l'estadi Meskhi, a Geòrgia. Després ha tingut lloc luna trobada amb els sacerdots, religiosos i religioses…

1 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha celebrat una Missa aquest dissabte a l'estadi Meskhi, a Geòrgia. Després ha tingut lloc luna trobada amb els sacerdots, religiosos i religioses a l'església de l'Assumpció i tot seguit s'ha trobat amb els assistits i agents de les obres de caritat de l'Església al Centre d'Assistència dels Pares Camils. La jornada s'ha acabat amb la visita del Sant Pare a la catedral patriarcal Svietyskhoveli de Mskheta.
En el seu últim encontre durant la segona jornada del viatge, el Papa ha estat rebut entre campanades i mentre el sol queia, a la catedral patriarcal de Svetyskhoveli, centre de l'Església ortodoxa georgiana on es custodia la túnica de Crist, segons la tradició local . Papa Francisco va convidar a tots els cristians a portar un "camí pacient que cal cultivar amb confiança en els altres i amb humilitat". "La túnica sagrada, misteri de la unitat, ens exhorta a experimentar un gran dolor per les divisions dels cristians que hi ha hagut al llarg de la història: són estrips reals infligits a la carn del Senyor", ha afegit. Al llarg del seu discurs el papa va incidir en algunes expressions de la llengua georgiana que "descriuen la fraternitat, l'amistat i la proximitat".

I en un altre moment de la jornada de dissabte, després de la trobada amb els sacerdots, religioses, religiosos i seminaristes, Francesc s'ha dirigit al Policlínic "Redemptor Hominis" per trobar-se amb els assistits i als operadors de les Obres de Caritat de l'Església Catòlica. En la salutació, a més d'expressar la seva gratitud pel generós servei als més necessitats, ha destacat que el treball que realitzen els treballadors i voluntaris és un signe de caritat evangèlica que promou el camí cap a la unitat, "un camí exigent i fecund ", atès que "les persones pobres i febles són la carn de Crist que interpel·la els cristians de qualsevol confessió". Per a la gent gran, els malalts i els sofrents, les persones ateses en les diferents obres de caritat de l'Església Catòlica, el successor de Pere ha tingut paraules d'esperança i ànim: "Déu mai no us abandona, i sempre és a prop, a punt per escoltar-los i per donar-los fortalesa en els moments de dificultat ".
I diumenge Francesc arriba a Baku, la capital de l'Azerbaidjan, on celebrarà la Missa a l'església de la Immaculada al Centre Salesià. Després de dinar amb la comunitat salesiana, es dirigirà al Palau Presidencial de Gençlik per visitar al president del país, Ilham Alíev, i trobar-se amb les autoritats al centre Heydar Aliyev. Després mantindrà una trobada privada amb el xeic dels musulmans del Caucas a la mesquita Gueidar Aliyev i finalment es reunirà amb el Bisbe ortodox de Baku i amb el president de la comunitat jueva, abans de traslladar-se a l'aeroport d'aquesta ciutat per a la cerimònia de comiat.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció