En directe

La Missa de cada dia

Sense categoria

Francesc assegura que totes les persones es poden recuperar després del mal del pecat, perquè "el perdó esborra el passat"

El Papa ha dit aquest diumenge, abans de l'Àngelus, que no hi ha cap pecat que no pugui ser perdonat i deixat enrere. I és…

11 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest diumenge, abans de l'Àngelus, que no hi ha cap pecat que no pugui ser perdonat i deixat enrere. I és que novament la misericòrdia de Déu ha estat el tema central de la reflexió feta per Francesc a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Referint-se al capítol 15 de l'evangeli de Lluc, considerat el "capítol de la misericòrdia", el Sant Pare ha destacat que el fragment conté les tres paràboles amb les quals Jesús respon a les murmuracions dels mestres i dels fariseus, que el criticaven perquè rebia els pecadors i menjava amb ells: una primera en què Déu és presentat com un pastor que deixa les noranta-nou ovelles per anar a la recerca d'aquella perduda, una segona on és comparat amb una dona que va perdre una moneda i la busca fins que la troba i la tercera que mostra Déu imaginat com un pare que acull el fill que s'havia allunyat d'ell. El pontífex ha assegurat que, "amb aquestes tres paràboles, Jesús ens presenta un Déu de braços oberts, que tracta els pecadors amb tendresa i compassió".

Davant els milers de romans i pelegrins presents, Francesc ha assegurat que "el perdó de Déu esborra el passat i ens regenera en l'amor", cosa que "ens infon gran esperança". Com a conclusió, ha dit que "no hi ha pecat en el qual hàgim caigut del qual, amb la gràcia de Déu, no puguem renéixer, ja que no hi ha una persona irrecuperable". Finalment, el Papa ha recordat que "Déu no deixa mai de voler el nostre bé, encara que pequem".

I després de la pregària mariana, el pontífex ha recordat la cerimònia de beatificació del sacerdot Ladislao Bukowinski, que s'ha celebrat aquest mateix diumenge al Kazakhstan. Aquest sacerdot i rector va ser perseguit per la seva fe i, com també ha recordat Francesc, "va demostrar sempre un gran amor pels més febles i necessitats". A més, el Sant Pare ha invitat tothom a resar pel país africà de Gabon, que pateix una greu crisi política, i ha fet una crida general a rebutjar qualsevol tipus de violència.

Amb aquestes reflexions, el bisbe de Roma ha completat un cap de setmana en què no ha faltat tampoc l'audiència jubilar dels dissabtes, dins l'Any de la Misericòrdia. En un nou gest de predilecció pels febles i malalts, el Papa administrava dissabte el sagrament de la Confirmació a Giuseppe Chiolo, un noi de 16 anys greument malalt, amb un càncer. El ritu, segons explica el diari L'Osservatore Romano, s'ha fet a l'Arc de les Camanes, tot just abans de l'audiència. El jove, fill de Sicília, estava ingressat a l'Hospital Oncològic de Florència, i ha arribat al Vaticà en una 'Ambulància de la Misericòrdia'. Després d'haver-lo abraçat, Francesc li ha imposat el Sant Oli i li ha donat un Rosari amb la petició de pregar per ell. Els dies anteriors, Giuseppe havia escrit una carta al Sant Pare en què expressava el seu desig de trobar-se amb ell.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció