En directe

La Caravana

Sense categoria

Francesc assegura que totes les persones es poden recuperar després del mal del pecat, perquè "el perdó esborra el passat"

El Papa ha dit aquest diumenge, abans de l'Àngelus, que no hi ha cap pecat que no pugui ser perdonat i deixat enrere. I és…

11 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest diumenge, abans de l'Àngelus, que no hi ha cap pecat que no pugui ser perdonat i deixat enrere. I és que novament la misericòrdia de Déu ha estat el tema central de la reflexió feta per Francesc a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Referint-se al capítol 15 de l'evangeli de Lluc, considerat el "capítol de la misericòrdia", el Sant Pare ha destacat que el fragment conté les tres paràboles amb les quals Jesús respon a les murmuracions dels mestres i dels fariseus, que el criticaven perquè rebia els pecadors i menjava amb ells: una primera en què Déu és presentat com un pastor que deixa les noranta-nou ovelles per anar a la recerca d'aquella perduda, una segona on és comparat amb una dona que va perdre una moneda i la busca fins que la troba i la tercera que mostra Déu imaginat com un pare que acull el fill que s'havia allunyat d'ell. El pontífex ha assegurat que, "amb aquestes tres paràboles, Jesús ens presenta un Déu de braços oberts, que tracta els pecadors amb tendresa i compassió".

Davant els milers de romans i pelegrins presents, Francesc ha assegurat que "el perdó de Déu esborra el passat i ens regenera en l'amor", cosa que "ens infon gran esperança". Com a conclusió, ha dit que "no hi ha pecat en el qual hàgim caigut del qual, amb la gràcia de Déu, no puguem renéixer, ja que no hi ha una persona irrecuperable". Finalment, el Papa ha recordat que "Déu no deixa mai de voler el nostre bé, encara que pequem".

I després de la pregària mariana, el pontífex ha recordat la cerimònia de beatificació del sacerdot Ladislao Bukowinski, que s'ha celebrat aquest mateix diumenge al Kazakhstan. Aquest sacerdot i rector va ser perseguit per la seva fe i, com també ha recordat Francesc, "va demostrar sempre un gran amor pels més febles i necessitats". A més, el Sant Pare ha invitat tothom a resar pel país africà de Gabon, que pateix una greu crisi política, i ha fet una crida general a rebutjar qualsevol tipus de violència.

Amb aquestes reflexions, el bisbe de Roma ha completat un cap de setmana en què no ha faltat tampoc l'audiència jubilar dels dissabtes, dins l'Any de la Misericòrdia. En un nou gest de predilecció pels febles i malalts, el Papa administrava dissabte el sagrament de la Confirmació a Giuseppe Chiolo, un noi de 16 anys greument malalt, amb un càncer. El ritu, segons explica el diari L'Osservatore Romano, s'ha fet a l'Arc de les Camanes, tot just abans de l'audiència. El jove, fill de Sicília, estava ingressat a l'Hospital Oncològic de Florència, i ha arribat al Vaticà en una 'Ambulància de la Misericòrdia'. Després d'haver-lo abraçat, Francesc li ha imposat el Sant Oli i li ha donat un Rosari amb la petició de pregar per ell. Els dies anteriors, Giuseppe havia escrit una carta al Sant Pare en què expressava el seu desig de trobar-se amb ell.

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024