En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc avisa sobre "els donatius a l'Església tacats amb sang de persones explotades, maltractades i esclavitzades"

El Papa ha dit aquest dimecres que l’Església no vol donatius de reparació basats en les injustícies o tacats amb el mal, sinó una obertura…

2 març 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha dit aquest dimecres que l’Església no vol donatius de reparació basats en les injustícies o tacats amb el mal, sinó una obertura a la misericòrdia des de la netedat de cor. Francesc, en l’audiència setmanal a la Plaça de Sant Pere, ha fet una completa presentació sobre allò que significa la misericòrdia a través de l’amor i la justícia. El Papa ha seguit així amb la sèrie d’audiències dedicades a la misericòrdia en la Sagrada Escriptura. Ha reflexionat sobre "la misteriosa relació entre la misericòrdia divina i la correcció". A partir d’un passatge del llibre d’Isaïes, mitjançant el qual Déu insta el seu poble a deixar de fer el mal i a aprendre a fer el bé, el pontífex ha presentat la imatge del "pare de família que vetlla pels seus fills i alhora els corregeix i els empeny al bé".
El bisbe de Roma ha recordat que fins i tot els animals són fidels al seu patró, mentre el poble sovint no segueix Déu i es nega a comprendre’l. També ha destacat que "la relació entre pare i fill, a la qual sovint es refereixen els profetes per referir-se a l’aliança de Déu amb el poble, s’ha desnaturalitzat". El Sant Pare ha afegit que, a causa, del pecat, la llibertat es converteix en pretensió d’autonomia i que el pecador s’ha d’obrir a la conversió i al perdó, ja que la misericòrdia divina se’ns ofereix a nosaltres, també avui. En la mateixa línia, el Sant Pare ha situat la feblesa humana en l’allunyament de Déu. També ha recordat que la salvació procedeix del bé i la justícia. Renunciar al mal i caminar en justícia i caritat amb Jesús són, segons el Sant Pare, les millors eines per caminar en la Quaresma de l’Any de la Misericòrdia cap a la Pasqua.
El Papa ha descrit l’itinerari quaresmal com una oportunitat d’entrar en la tenda de Jesús, així ho ha dit, i acostar-nos amb ell amb cor pur, renunciant al mal, recorrent el camí de la justícia i compartint la caritat amb els altres. El Sant Pare ha posat l’exemple dels qui donen recursos materials a l’Església després d’haver-los aconseguit a través d’injustícies. "Penso en alguns benefactors de l'Església que arriben amb una oferta però, en realitat, tot és fruit de la sang de moltes persones explotades, maltractades, esclavitzades amb la feina mal pagada", ha dit amb contundència. A continuació, ha instat aquestes persones a "retirar el donatiu i cremar-lo perquè el poble de Déu, l'Església, no necessita diners tacats, sinó cors oberts a la misericòrdia de Déu".
Finalment el Papa ha recordat que “Déu no renega mai dels éssers humans, tampoc dels més dolents entre els homes i les dones”, i s’ha referit als pròfugs que fugen de les guerres a causa del mal provocat. Francesc ha acabat l’audiència, que ha reunit desenes de milers de persones al Vaticà, saludant com sempre els joves, els malalts i les parelles que acaben de casar-se. Ha recordat que aquest divendres, el primer del mes de març, és un dia especial per recórrer a la misericòrdia divina. També ha beneït l’estàtua de Sant Benet, patró d’Europa, com és tradicional per aquestes dates.
Curs sobre el sagrament de la Reconciliació
S’està fent aquesta setmana a Roma, concretament al Palau de la Cancelleria, el 27è Curs del Fòrum Intern, organitzat per la Penitenciaria Apostòlica. El tema d’enguany és “Posem en el centre, amb convicció, el Sagrament de la Reconciliació”. Les sessions aprofundeixen en un fragment sobre aquesta qüestió recollit en la Butlla ‘Misericordia Vultus’, amb la qual Francesc ha convocat l’Any Jubilar. Els participants en el curs seran rebuts pel pontífex aquest divendres.
Nova versió de la plataforma digital Click to Pray
S’ha creat una nova versió de la plataforma digital “Click to Pray”, “Clica per pregar”. És una iniciativa de l’Apostolat de l’Oració, la xarxa mundial de pregària del Papa confiada als Jesuïtes. Aquesta renovació es presenta divendres, coincidint amb la convocatòria “24 hores per al Senyor”, amb la celebració penitencial presidida pel Papa a la Basílica de Sant Pere del Vaticà. “Click to Pray” és una renovada aplicació per a dispositius mòbils, ja operativa, per pregar a partir de les intencions mensuals del Sant Pare. S’ha elaborat en col•laboració amb l’agència La Machi.
El director internacional de l’Apostolat de l’Oració, el jesuïta Fréderic Fornos, ha explicat aquest dimecres les grans possibilitat d’aquesta app. "No és només una aplicació per a iPhone, Android o Windows Phone, sinó també per a Facebook, Twitter i Youtube", ha explicat. També ha anunciat que s'oferirà de moment en espanyol, francès, anglès i portuguès. Recordem que, des del gener, Francesc expressa aquestes intencions a través d’un missatge de vídeo realitzat amb la participació del Centre Televisiu Vaticà. Està previst que, en les properes hores, es faci públic el missatge amb imatge i veu del pontífex corresponent al mes de març.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

DINERS BRUTS

 

 

 

PLÁCIDO DOMINGO

 

PINTOR

 

MACRI: POLÍTICA INTERNA ARGENTINA

 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció