En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc: "Cadascú ha d'assumir la seva responsabilitat en la crisi"

El Papa ha reivindicat aquest dimecres "un futur en què el qui té més es comprometi a servir". Durant l'audiència general, Francesc s'ha referit a…

23 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha reivindicat aquest dimecres "un futur en què el qui té més es comprometi a servir". Durant l'audiència general, Francesc s'ha referit a la importància de la participació activa de tots els ciutadans en la superació de l'actual crisi sanitària i alhora social, econòmica i política. Ha assegurat que "cadascú de nosaltres està cridat a assumir la seva part de responsabilitat". En una nova reflexió al pati de Sant Damas al Vaticà, el pontífex ha recordat que "no hi ha veritable solidaritat sense participació social, sense la contribució dels cossos intermedis: les famílies, les associacions, les cooperatives, les petites empreses i les expressions de la societat civil".

El Sant Pare ha dit també que l'actual crisi, com les anteriors, "només es pot superar si cadascú assumeix la seva part de responsabilitat, responent no només com a individus, sinó també a partir del nostre grup de pertinença, de la missió que tenim en la societat, dels nostres principis i, si som creients, de la fe en Déu". Ha aclarit que "sovint moltes persones no poden participar en la reconstrucció del bé comú perquè són marginades, excloses o ignorades", i que "certs grups socials no aconsegueixen contribuir perquè estan ofegats econòmicament o políticament". En un altre moment, el bisbe de Roma ha recordat el seu predecessor Pius XI, que "va explicar fins a quin punt tot això era important per a una veritable reconstrucció del principi de subsidiarietat" (encíclica Quadragesimo anno, 79-80). Francesc ha conclòs que aquest doble dinamisme, de dalt a baix i a la inversa, "possibilita la participació i l'acció de tots els membres de la societat, no només dels més poderosos o dels més febles, sinó, de tots".

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció