En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Francesc canonitza el model reformista que proposa ara"

Joan Pallarès, historiador, Jorge Martínez, professor de la Universitat Abat Oliba, i Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, han analitzat aquest…

15 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Joan Pallarès, historiador, Jorge Martínez, professor de la Universitat Abat Oliba, i Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, les figures de Pau VI i Òscar Romero, dos nous sants que representen la renovació i la presència de l’Església en el nostre temps, com també la celebració de diumenge en què el Papa va elevar un total de 7 persones als altars. Martínez ha destacat tant Pau VI com Romero "són semblants a l'actual Papa, que canonitza un model que ell mateix està proposant, sovint acusat de reformista però molt sensible a la catolicitat temporal i al fet de no deixar fora la renovació, des d'una proximitat als pobres". Per la seva banda, Pallarès ha comentat que Pau VI "es va desvestir d'alguns ornaments accessoris que havien utilitzat els seus predecessors, com també amb els canvis en alguns costums, entre ells passejar pels jardins i trobar-s'hi amb altres persones, i la mateixa residència que ara Francesc"

I Lluís Serra ha explicat que "les missioneres Croades de l'Església, fundades per Santa Nazària Ignàsia, una altra de les canonitzades, tenen un col·legi a Barcelona". En un altre moment, ha destacat que "Pau VI és importantíssim perquè, si Joan XXIII va enlairar el vol de l'Església obrint les finestres, després qui va fer aterrar tots els somnis va ser el seu successor, cosa que és difícil, com es demostra amb el fet que encara el Concili Vaticà II no s'ha acabat d'aplicar". Igualment ha afegit que el pontífex canonitzat aquest diumenge "era un home clarament contrari a la pena de mort, una idea que ha fet seva Francesc eliminant del Catecisme qualsevol petita excepció en el rebuig a aquest càstig".


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 15 d'octubre.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció