En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc defensa les actituds obertes i critica "els addictes a la llei, seduïts per les ideologies"

El Sant Pare ha dit aquest dijous que "la veritable doctrina no és la rígida inclinació a la llei que sedueix com les ideologies, sinó…

6 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Sant Pare ha dit aquest dijous que "la veritable doctrina no és la rígida inclinació a la llei que sedueix com les ideologies, sinó la revelació de Déu que es deixa trobar cada dia més pels qui estan oberts a l'Esperit Sant". En l’homilia de la Missa celebrada a la Capella de la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que és l'Esperit "el protagonista d’aquesta Església que va endevant". El pontífex ha afegit que, sense l’Esperit, es produeix "el tancament i la por", i ha repassat tres actituds que podem tenir amb l'Esperit, la primera de les quals és el fet de creure que estem justificats per la Llei i no pas per "Jesús, que dóna sentit a la Llei”. També ha comentat que "l'addicció a la llei fa que s'ignori l'Esperit Sant, perquè no deixa que la força de la redempció de Crist tiri endavant, i el que fa és ignorar".
El Papa ha recordat també que els Doctors de la Llei són precisament els qui "sedueixen amb les idees, com les ideologies que es prediquen". La segona actitud és, segons ha explicat el Sant Pare, "entristir l'Esperit Sant, és a dir, el que passa quan no deixem que ell ens inspiri, que ens porti endavant en la vida cristiana", quan "no permetem que ell ens digui allò que hem de fer". La tercera actitud, en canvi, és precisament "obrir-se a l'Esperit Sant i deixar que ell ens condueixi, com van fer els Apòstols amb el coratge que van tenir el dia de Pentecosta, en què van perdre la por i es van obrir a l'Esperit Sant". El Sant Pare, a més, ha destacat els aspectes que sorgeixen de les lectures del dia, que es refereixen a l'Esperit Sant, aquest "gran do del Pare" que és la força que fa sortir a l'Església amb coratge perquè arribi fins a la fi del món.
Sínode de Bisbes el 2018 sobre els joves
D'altra banda, "Els joves, la fe i el discerniment vocacional" és el tema de la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que tindrà lloc a l'octubre de 2018 i que ha estat sotmesa pel Papa Francesc a consulta, com és habitual, amb les Conferències Episcopals, les Esglésies orientals catòliques sui iuris i la Unió dels Superiors Generals, a més dels suggeriments dels Pares de l'Assemblea sinodal precedent i el parer de la XIV Consell Ordinari. Així es llegeix en una nota feta pública aquest dijous.
El tema de la propera Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes "és l'expressió de l'atenció pastoral de l'Església als joves i la continuació del que emergeix de les recents assemblees sinodals sobre la família, amb els continguts de l'Exhortació Apostòlica postsinodal Amoris Laetitia", segons explica el comunicat. Té "la intenció d'acompanyar els joves en el seu camí existencial cap a la maduresa perquè, a través d'un procés de discerniment, puguin descobrir el seu projecte de vida i realitzar-lo amb alegria, obrint-se a la trobada amb Déu i amb els homes i participant activament en l'edificació de l'Església i de la societat".
Renovat compromís d'unitat amb els anglicans
Pregària, testimoni i missió són els tres punts clau del discurs que el Papa ha adreçat aquest dijous al matí als primats de les províncies anglicanes, amb l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, al capdavant. En una audiència al Vaticà, l’endemà d’haver signat una declaració conjunta i d’haver pregat les vespres junts, Francesc ha destacat els fruits recollits amb el diàleg ecumènic, que no és mai un empobriment, sinó sempre una riquesa, segons el pontífex. El bisbe de Roma ha assegurat, recordant també la històrica trobada del Beat Pau VI amb l’arquebisbe reformat Michael Ramsey, que catòlics i anglicans “no s’han de cansar mai de demanar al Senyor el do de la unitat”. Igualment ha destacat que "ha crescut la convicció que l'ecumenisme no és mai un empobriment, sinó una riquesa, ja que ha madurat la certesa de tot el bé que l'Esperit ha sembrat en l'altre, cosa que produeix un fruit comú".
Francesc ha recordat que existeix una missió comuna entre els cristians de les diverses confessions, d’acord amb un mandat de Jesús que és el testimoni de la unitat. "Hi ha un temps per a cada cosa, i ara el Senyor ens interpel·la particularment perquè sortim de nosaltres mateixos i dels nostres ambients, amb l'objectiu de portar el seu amor misericordiós a un món assedegat de pau", ha explicat. I com a reflexió final, ha fet una crida a "ajudar-se els uns als altres per posar en el centre les exigències de l'evangeli i a invertir concretament en aquesta missió". Igualment el Sant Pare ha demanat que s’estimuli la pregària conjunta del Parenostre. Per la seva banda, el primat anglicà ha fet una crida a catòlics i anglicans perquè "portin junts l’evangeli a tothom, sobretot als qui pateixen". En aquesta línia, Justin Welby ha dit que, encara que hi hagi aspectes que divideixen, "tots els cristians poden viure decidits a compartir una missió" i un testimoni d’unitat.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 6 d'octubre.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

 
 
 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció