En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc demana a la Trobada de Taizé a València "el coratge de la misericòrdia a prop dels més desemparats"

El papa Francesc ha dirigit un missatge a la 38a Trobada Europea organitzada per la Comunitat ecumènica de Taizé, que se celebra des d'aquest dilluns…

28 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El papa Francesc ha dirigit un missatge a la 38a Trobada Europea organitzada per la Comunitat ecumènica de Taizé, que se celebra des d'aquest dilluns a València. En la reflexió, el pontífex anima els 20.000 joves participants a "tenir el coratge de la misericòrdia per estar a prop de les persones més desemparades". En aquest sentit, el Sant Pare es refereix de manera especial "als nombrosos emigrants que necessiten la nostra acollida". A més, invita els assistents “a descobrir millor Crist, el rostre de la misericòrdia del Pare, en aquests bonics dies a València".
La comunitat ecumènica de Taizé ha triat la capital valenciana aquest any com la seu de la trobada europea de pregària, concretament fins divendres, dia 1 de gener. L'arxidiòcesi de València ha habilitat la catedral, més de 150 parròquies i esglésies i dues carpes gegants per acollir els milers de participants. Els joves de tot Europa, amb edats entre els 17 i els 35 anys, ja estan sent acollits en famílies i comunitats cristianes de la ciutat i la seva àrea metropolitana. Els participants en aquesta trobada ecumènica viuran en total cinc dies de pregària i diàleg, acollint la diversitat i buscant la unitat per sobre de la divisió, en una etapa més del que també s’anomena el "pelegrinatge de confiança a través de la terra", iniciat per el germà Roger Schültz a finals dels anys 70.
La missió de la família, a partir de dues imatges descrites pel  Papa
El Papa Francesc, d'altra banda, recorria aquest dilluns a la imatge bíblica de "dues famílies que fan el seu pelegrinatge a la casa de Déu, Elcanà i Anna amb el seu fill Samuel al temple de Silo, i de Josep i Maria amb Jesús en marxa cap a Jerusalem per celebrar la festa de la Pasqua". Així va destacar el Sant Pare la missió que tenen els membres de la família de caminar junts per aconseguir la mateixa meta, així com el paper formatiu que exerceix especialment en tot allò que es refereix a la fe i a la pregària. Va ser en el marc del jubileu de les famílies celebrat ahir diumenge, coincidint amb la festa de la Sagrada Família a la basílica vaticana i dins l'Any Sant de la Misericòrdia.
Francesc va destacar que les famílies tenen "un itinerari comú per recórrer, un camí on ens trobem amb dificultats, però també amb moments d'alegria i de consol”. El Sant Pare també va recordar que, “en aquest pelegrinatge de la vida, compartim igualment el temps de la pregària amb pares i fills participant-hi”. El Papa va qualificar aquesta actitud de “petits gestos que expressen el gran paper formatiu que la família té". Al final de la seva homilia, el bisbe de Roma va expressar el seu desig "que en aquest Any de la Misericòrdia, tota família cristiana sigui un lloc privilegiat en el qual s'experimenta l'alegria del perdó, que és l'essència de l'amor, que sap comprendre l'error i posar-hi remei”. Com a conclusió, el Sant Pare va assegurar que, “en el si de la família, és on se'ns educa en el perdó, perquè es té la certesa de ser compresos i recolzats malgrat els errors que es puguin cometre".
Record per als migrants cubans a Centreamèrica
El mateix diumenge de la Sagrada Família, el Papa va tenir un record especial per als "nombrosos migrants cubans que es troben en dificultats a Centreamèrica, molts d’ells víctimes del tràfic d'éssers humans”. En aquesta línia, va fer una crida “als països de la regió perquè renovin, amb generositat, tots els esforços necessaris per trobar una solució a aquest drama humanitari"
Recordem que, durant els primers dies de novembre, prop de 3.000 cubans, en el seu viatge cap als Estats Units, van ser aturats a la frontera entre Costa Rica i Nicaragua, un país, aquest últim, que no permet l'ingrés dels migrants al seu territori, ni tan sols per travessar-lo. Ara el nombre ha crescut fins a 7.000. El 25 de desembre, el cardenal panameny José Luis Lacunza, bisbe de la diòcesi panamenya de David, demanava el dia de Nadal, tot just en un centre de l’Església que acull 300 immigrants cubans, una solució política a la crisi que està patint el col•lectiu. Les persones migrants cubanes aturades a Panamà són un miler, i han estat acollides en diverses estructures de l'Església catòlica i evangèlica.
Sant Esteve, pioner del perdó des del martiri
I dissabte Francesc va explicar que el perdó del màrtir Sant Esteve, que va morir lapidat mentre feia seves les paraules de Jesús demanant al Pare que no els tingués en compte el que feien, "dóna com a resultat la conversió gran apòstol Pau, que perseguia l'Església i intentava destruir-la". El Sant Pare va afegir que "també nosaltres naixem del perdó de Déu, no només en el Baptisme, sinó que, cada vegada que som perdonats, el nostre cor reneix i és regenerat”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 28 de desembre.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció