En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc demana a voluntaris i treballadors de Càritas que siguin "estímul i ànima per créixer en l'amor als pobres"

Francesc ha parlat aquest dijous de la importància que té per a un cristià acostar-se als pobres. En una audiència amb els participants en un…

21 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha parlat aquest dijous de la importància que té per a un cristià acostar-se als pobres. En una audiència amb els participants en un congrés organitzat per Càritas italiana, el Sant Pare ha recordat que l’organització catòlica té arreu del món un gran potencial per fer present el rostre de Crist, a través dels més necessitats, en un món divers. El Papa ha rebut  més de 700 membres de Càritas italiana, reunits aquests dies a prop de Roma. Els ha demanat que "siguin estímul i ànima perquè tota la comunitat creixi en l’amor als pobres". A l’aula Pau VI, amb motiu dels 40 anys d’aquest servei, el pontífex ha elogiat la dimensió educativa de l’organisme, "des de l’opció preferencial pels pobres i a través de signes i gestos que es manifesten en la funció de Càritas a tots els nivells".
En altres moments de la seva intervenció, el pontífex ha comentat que Déu "és a la porta del nostre cor, de les nostres comunitats, i espera que algú respongui al seu gest de picar a la porta, discret i insistent". En aquesta línia, el Sant Pare ha afegit que Déu "espera la caritat, la carícia misericordiosa del  Senyor a través de la mà de l'Església, una carícia que expressa la tendresa, la proximitat del  Pare".
Sobre els reptes i les contradiccions del nostre temps, Francesc ha destacat que el servei caritatiu de l’Església "s’ha de convertir en un repte per a tots els creients". El Sant Pare ha subratllat el paper rellevant que Càritas té en tot el món del voluntariat, així com en les relacions amb la societat civil. En la mateixa línia, ha recordat que "la caritat té el seu bressol en la família, Església domèstica, i ha recordat que l’objectiu principal de Càritas és la proximitat als pobres". El Papa ha animat els participants en el congrés a tenir molt presents "els migrants i el compromís cristià amb la integració i la convivència en la diversitat que enriqueix".
"Fer memòria d'allò que Déu fa en la nostra vida"
D'altra banda, en la Missa matinal celebrada a la Casa Santa Marta, el Papa ha destacat que "el cristià ha de fer sempre memòria de les maneres i les circumstàncies amb què Déu s’ha fet present en la pròpia vida, perquè això enforteix el camí de la fe". El Sant Pare ha destacat la importància d’aquesta memòria, que inclou també els obstacles i el rebuig, ja que “Déu no s’espanta per les nostres maldats”. A partir de la primera lectura, que narra l’entrada de Pau a una sinagoga per anunciar-hi l’evangeli, el pontífex ha subratllat que els deixebles "plantegen una predicació històrica fonamental, perquè permet visualitzar els signes de la presència de Déu entre la humanitat".
Francesc ha recordat que l’Església parla de memòria "per referir-se precisament al sagrament de l’Eucaristia, de la mateixa manera que el Deuteronomi proclama la memòria d’Israel". En aquest sentit, el Papa ha dit que hi ha les dues alternatives: "acostar-se o allunyar-se del Senyor". El Sant Pare ha explicat també que, "del cor, ha de néixer un agraïment al Jesús que no deixa de formar part de la nostra història, encara que sovint li hem tancat les portes i hem renegat de la seva salvació".El bisbe de Roma ha dit, en definitiva, que el nostre interior és el motor de la nostra relació amb Déu.
Dos missatges del Sant Pare: a un grup de Scholas Occurrentes i als jueus
També és notícia que Francesc ha enviat una carta a uns argentins que, amb la bandera de Scholas Occurrentes, han viatjat al Pol Nord per portar-hi l’encíclica Laudato Si. El Papa diu a aquest grup que "el canvi climàtic és un problema greu", alhora que destaca que "una expedició com aquesta demostra que és possible crear ponts i no pas murs". José María del Corral, director mundial de Scholas Occurrentes, ha destacat la importància educativa de la missió, així com el fet que els expedicionaris hagin portat una olivera per plantar-la. Aquest viatge al Pol Nord s’ha organitzat des de la Fundació Scholas Occurrentes, impulsada pel mateix Papa Francesc, en col•laboració amb la Fundació Criteria.
Finalment destaquem que el Papa ha felicitat la comunitat jueva de Roma per la festa del Pésakh, la Pasqua jueva, que commemora l’alliberament dels israelites de l’esclavitud egípcia. La commemoració comença demà divendres, 22 d’abril, al vespre i continua fins al dissabte de la setmana vinent, dia 30. En un missatge adreçat al rabí en cap de Roma, Riccardo Di Segni, i a la comunitat jueva, Francesc recorda “amb renovada gratitud” la trobada del 17 de gener passat, quan va ser “cordialment rebut”, segons afirma, a la Gran Sinagoga de Roma. El Sant Pare expressa el seu desig que “el Déu totpoderós acompanyi els creients jueus amb l’abundància de les seves benediccions, doni a cadascú dels seus membres la pau i protegeixi tota la comunitat amb la seva misericòrdia”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 21 d'abril.

Més actualitat

Sense categoria

Vine a celebrar la diada de Sant Jordi amb Ràdio Estel!

Voltants de la parròquia Sant Ramon de Penyafort, des d'on Ràdio Estel va fer una programació especial l'any 2023 | RÀDIO ESTEL

L'emissora ofereix una programació especial des de la parròquia Sant Ramon de Penyafort, a la Rambla de Catalunya 115 de Barcelona, amb entrevistes literàries i música en directe

22 abril 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

RELIGIÓ

Octavi Vilà ja és el bisbe de Girona, des del desig de "servir tothom"

El bisbe de Girona, Octavi Vilà | FOTO: Àngel Almazan (Bisbat de Girona)

La catedral, plena a vessar, ha acollit aquest diumenge l'ordenació episcopal i l'inici del ministeri del nou pastor, abat de Poblet fins al 29 de febrer passat

21 abril 2024

Ignasi Miranda

Redacció

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció