En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc demana "la pau per a Egipte" i agraeix la seva acollida

El Papa ha fet aquest diumenge, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, la seva primera aparició pública després de tornar del viatge apostòlic…

30 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, la seva primera aparició pública després de tornar del viatge apostòlic a Egipte. Francesc s'ha unit concretament a la celebració dels 150 anys de vida de l'Acció Catòlica d'Itàlia, en una trobada amb els membres procedents de diverses diòcesis. En la pregària del Regina Coeli, el Sant Pare s'ha adreçat al poble veneçolà per manifestar la seva gran preocupació davant la dramàtica situació de violència que pateix el país. "Mentre m'uneixo al dolor de les famílies de les víctimes, a les quals asseguro pregàries de sufragi, faig una sincera crida al govern de Veneçuela i a tots els membres de la societat perquè s'eviti qualsevol forma de violència, com a conseqüència de les tensions, i es busquin solucions negociades a la greu crisi humanitària, social, política i econòmica que està extenuant la població", ha destacat en demanar a la Mare de Déu la pau per als veneçolans.

Abans de la pregària mariana, el bisbe de Roma ha expressat la seva alegria per la beatificació de Leopoldina Naudet, fundadora de les Germanes de la Sagrada Família, que va tenir lloc dissabte passat. A més, el pontífex ha saludat els milers de pelegrins presents i arribats d'arreu del món, especialment a tots els membres de l'Acció Catòlica. Els ha animat a anar endavant en la seva tasca pastoral, petició que ha estès també als integrants de la Universitat Catòlica del Sagrat Cor, que treballen en la formació dels joves per millorar el món i que celebraven la seva jornada. Finalment, Francesc ha agraït de manera particular l'acollida i l'organització en el viatge de divendres i dissabte a Egipte, adreçant-se sobretot al poble, a les autoritats i als creients cristians i musulmans que el van rebre. "Demano al Senyor que beneeixi i concedeixi la pau a aquest país", ha conclòs.

Festa de l'Acció Catòlica

Aquestes reflexions del Sant Pare arribaven aquest diumenge en el marc d'un ambient festiu i alegre a la Plaça de Sant Pere, que acollia els representants de l'Acció Catòlica de tot el món, al costat dels 100.000 socis procedents de les diverses diòcesis italianes. La trobada també ha donat inici a les celebracions pels 150 anys de l'organització a Itàlia, amb diverses activitats fins al 2018. Música, cants, pregària i reflexions han esta protagonistes des de bon matí, abans de l'arribada del pontífex, que se sumava a les 12 a la commemoració. En el seu discurs, després d'expressar l'alegria de la trobada i recordar la història del naixement de l'Acció Catòlica, el Papa ha explicat que recordar el camí realitzat ajuda a ser conscients "de ser poble que camina cuidant a tots, ajudant a cada un a créixer humanament i en la fe, compartint la misericòrdia amb què el Senyor ens acarona".

El Sant Pare ha invitat els integrants de l'Acció Catòlica també a tirar endavant l'experiència apostòlica arrelada a la parròquia, que és l'espai en el qual les persones poden sentir-se acollides, tal i com són, i on poden ser acompanyades en el seu camí de maduració humana i espiritual. Finalment ha animat tothom a fer que cada iniciativa, proposta i camí emprès sigui "d'experiència missionera destinada a l'evangelització i no a l'autoconservació". Francesc ha demanat a tots els creients de l'entitat que "eixamplin el cor propi i el de les parròquies, sempre mantenint-se oberts a la realitat que els envolta i buscant sense por el diàleg amb els qui pensen de manera diferent però que igualment desitgen la pau, la justícia i la fraternitat".

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció