En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

Francesc demana novament perdó pels últims escàndols al Vaticà i també "pregària pels qui s'han equivocat"

Francesc, seguint l’esperit de l’Any de la Misericòrdia, ha tornat a fer aquest dilluns autocrítica. Ha demanat perdó pels escàndols dels últims mesos al Vaticà…

21 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Francesc, seguint l’esperit de l’Any de la Misericòrdia, ha tornat a fer aquest dilluns autocrítica. Ha demanat perdó pels escàndols dels últims mesos al Vaticà i també ha demanat que tots preguem per una sana rectificació dels qui s’han equivocat. Amb aquesta claredat, el Papa mira endavant ara que comencem a fer balanç de l’any 2015.
Primer el Papa s’ha reunit amb els membres de la Cúria Romana per al tradicional intercanvi de felicitacions de Nadal. Dirigint-se als presents a la Sala Clementina del Palau Apostòlic del Vaticà, el Pontífex ha manifestat la seva alegria per trobar-se amb tots ells per intercanviar les felicitacions nadalenques i per un feliç Any Nou, un desig que ha estès també a tots els col•laboradors, als representants Pontificis i, de manera particular, als qui durant l'any passat han conclòs el seu servei en arribar als límits d'edat. Francesc també ha recordat les persones cridades a la presència de Déu, alhora que ha reiterat a tots ells i als seus familiars la seva salutació i gratitud.
Francesc ha recordat que en la primera trobada amb ells, el 2013, va voler posar de relleu dos aspectes importants i inseparables del treball de la Cúria: la professionalitat i el servei; mentre l'any passat, va afrontar algunes temptacions, mitjançant el "catàleg dels mals curials" que podrien afectar tos els cristians, incloent-hi cúria, comunitat, congregació, parròquia i moviment eclesial. Dit això, el Papa ha afirmat que "alguns d'aquests mals s'han manifestat durant aquest any, amb molt de dolor a tot el cos i ferint moltes ànimes ". D'aquí ve, segons Francesc, la necessitat d'afirmar que això ha estat, i ho serà sempre, objecte de sincera reflexió i decisives mesures, ja que la reforma seguirà endavant amb determinació, lucidesa i resolució.
El Sant Pare ha aclarit, això sí, que “els mals i fins i tot els escàndols no podran amagar l'eficiència dels serveis que la Cúria Romana, amb esforç, responsabilitat, diligència i dedicació, ofereix al Papa i a tota l'Església, cosa que representa un veritable consol"
Reunió també amb els treballadors de la Santa Seu

"El Nadal que ja s'acosta ofereix una bonica ocasió per retrobar-nos". Amb aquestes paraules el papa Francesc ha donat aquest matí la seva benvinguda cordial, a l'Aula Pau VI del Vaticà, als treballadors de la Santa Seu i de la Governació vaticana, acompanyats pels seus familiars per al tradicional intercanvi de felicitacions nadalenques.
Francesc ha agraït el treball i el compromís que posen per fer sempre les coses bé, fins i tot quan no hi ha cap reconeixement. Sobretot ha manifestat el seu agraïment als qui des de fa molts anys, realitzen el mateix tipus de treball, "un treball freqüentment amagat" -ha apuntat-, provant de fer les coses com s'han de fer. Després d'agrair i animar tothom a anar endavant en els diversos àmbits del treball, col•laborant junts, amb paciència i mirant d'ajudar-se els uns als altres, el Pontífex també ha demanat perdó pels escàndols que s’han produït aquests últims mesos al Vaticà. El Sant Pare, a més, ha expressat el seu desig que "l’actitud de tots, començant pel Papa i especialment en aquests dies, sigui sobretot de pregar per les persones implicades, perquè els qui s'hagin equivocat es penedeixin i puguin trobar el camí just".
El pontífex ha animat els esposos a cuidar el seu matrimoni i els seus fills, alhora que ha afirmat que el matrimoni és com una planta que està viva i que, per tant, cal tenir-ne cura cada dia, igual que la vida de parella, que no s'ha de donar mai per segura, en cap fase del recorregut d'una família. A partir d’aquí, Francesc ha fet una crida a recordar que el do més valuós per als fills no són les coses, sinó l'amor dels pares, l'amor entre ells en la seva relació conjugal, que fa molt de bé, tant a ells mateixos com als seus fills.
El papa Francesc, abans d'acomiadar-se, ha invitat tothom a tenir com a meta la misericòrdia en les relacions quotidianes, entre els esposos, entre els pares i els fills i entre els germans, sense descuidar els avis. El Papa també ha explicat que s'ha de viure el Jubileu a l'Església domèstica i no només en els grans esdeveniments, tenint en compte que el Senyor estima els qui posen en pràctica la misericòrdia en les circumstàncies ordinàries. Francesc ha acabat la intervenció manifestant el seu desig que tothom experimenti l'alegria de la misericòrdia, començant per les seves famílies, i demanant-los que portin la seva salutació i felicitació a tots els seus éssers estimats, els ancians i els malalts.
Doble nomenament en estructures de comunicació
El Papa ha nomenat avui Stefano d’Agostini nou director del Centre Televisiu Vaticà (CTV), mentre que Greg Burke ha estat escollit sotsdirector de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. Stefano D'Agostini, director tècnic del CTV, on va treballar des de 1983, s’havia encarregat fins ara de la planificació i l’execució de les emissions del Papa en directe. Greg Burke, periodista nord-americà i corresponsal de Time, llavors Fox News Channel des del Vaticà i Itàlia, era des del 2012 consultor de la Secció de Comunicacions d’Afers Generals de la Secretaria d'Estat. Assumirà el càrrec de director adjunt a partir del febrer.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 21 de desembre.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024